18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Willem II wedden, tips en quotes 9 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Willem II, Eredivisie
Aanvang: zondag 9 april 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.93

Voor PSV is het dankzij een tegenvallend resultaat in de midweekse speelronde wel heel lastig geworden om nog een derde titel op rij te realiseren. Vanaf nu is het vooral een kwestie van in het spoor blijven van Ajax, hopen dat die ploeg de komende weken nog een fout maakt en dan in eigen huis winnen van de Amsterdammers.

Het liep anders

Eigenlijk had PSV van de drie topploegen misschien wel de beste uitgangspositie nadat Ajax van Feyenoord won. Ook de Eindhovenaren kwamen door hun eigen overwinning immers dichterbij de koploper. Het gat met Ajax bleef twee punten, terwijl het verschil met Feyenoord terugliep naar een overzichtelijke vijf punten. PSV mocht hopen dat Feyenoord een tik had gekregen van de nederlaag, waardoor de nummer één sinds de eerste speeldag wellicht meer punten zou gaan verliezen. Tegelijk heeft Ajax het zwaarste programma, omdat die ploeg de komende twee weken ook nog twee Europese duels moet spelen. Bovendien komen de Amsterdammers ook nog op bezoek in Eindhoven.

Maar het liep anders. Ajax won met 4-1 van AZ, Feyenoord met 8-0 van Go Ahead Eagles. PSV kwam op bezoek al snel achter tegen FC Twente, maar de ploeg kwam vervolgens goed terug tot 2-1. Daar leek het ook in te gaan eindigen, maar Phillip Cocu verklaarde achteraf dat er voor zijn gevoel al iets niet goed zat in het laatste kwartier. Dat gevoel bleek te kloppen, want op het einde van de wedstrijd kwam FC Twente op 2-2. Daardoor staat PSV met nog vijf wedstrijden te gaan zeven en vier punten achter op respectievelijk Feyenoord en Ajax, met ook nog eens een veel minder doelsaldo dan de nummers één en twee. Zoals gezegd: de titel lijkt uit zicht.

Niet uit vorm

Voor Willem II kan het seizoen bijna niet meer mislopen. De ploeg moet altijd waakzaam zijn voor degradatiezorgen. Die weet de club uit Tilburg over het algemeen goed te vermijden. Met nog vijf speelronden te gaan staat Willem II zeven punten boven de nummer zestien, Roda JC. Dat zou genoeg moeten zijn om handhaving te realiseren. En daarmee zou de doelstelling ook voor dit seizoen zijn gerealiseerd.

Maar het is ook een feit dat bijna alle ploegen onderin regelmatig punten weten te pakken. NEC verloor weliswaar vier keer op rij, maar ploegen als Sparta, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag, Exceslior en Roda JC weten af en toe een wedstrijd te winnen. Dat zullen ze niet allemaal nog vijf keer doen, maar een echte vormdip in de onderste regionen is er op dit moment niet. Dat kan gevaar opleveren voor ploegen die zich al veilig wanen, zoals Willem II. Zo groot zijn de verschillen niet, en uit zijn laatste vijf wedstrijd haalde Willem II slechts vier punten. Waarschijnlijk is eenzelfde resultaat uit de laatste vijf duels voldoende. Maar of Willem II tegen PSV ook al punten pakt?

PSV – Willem II tip

Normaliter is PSV uit op voorhand een verloren wedstrijd voor PSV. Maar wellicht hebben de Eindhovenaren een tik gekregen van het gelijke spel in Enschede. Wij zien in elk geval beide ploegen wel scoren, een weddenschap waar Toto een quote van 1.93 voor heeft opgesteld.

PSV – Willem II wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.18
Gelijkspel: 6.34
Winst Willem II: 12.67