18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – VVV-Venlo wedden, tips en quotes 17 maart 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: PSV – VVV-Venlo, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 17 maart 2018, 19.45 uur
Beste wedtip: Meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.01

Was het pak rammel tegen Willem II een incident of zijn er structurele problemen bij PSV? De Eindhovenaren hebben heel wat goed te maken in het thuisduel tegen VVV.

Schaamrood op de kaken

Na de nederlaag van Ajax tegen Vitesse, twee weken geleden, leek de titelstrijd beslist. Het enthousiasme in Eindhoven was zelfs zo groot dat een woordvoerder van de gemeente alvast openlijk filosofeerde over de kampioenshuldiging. Daarnaast verschenen er al foto’s van kampioensshirts met als opdruk: ‘Eindhoven landskampioen 2017-2018’. Dat zinde Toon Gerbrands allerminst. De algemeen directeur van PSV vond dat veel te voorbarig.

Ongewild kreeg Gerbrands sneller gelijk dan verwacht. PSV kreeg vorige week een oorwassing van jewelste tegen nummer vijftien Willem II. De 5-0 nederlaag was de zwaarste Eredivisie-nederlaag in ruim vijftig jaar tijd. Vooral in de tweede helft oogde de ploeg van Phillip Cocu lusteloos. Iedere PSV’er deelde in de malaise, verdediger Derrick Luckassen nog het meest. Luckassen veroorzaakte twee penalty’s en kreeg twee keer geel.

Hij ontbreekt tegen VVV-Venlo. Jorrit Hendrix, die tegen Willem II werd vervangen door Luckassen, keert juist terug na een schorsing van één duel. Hirving Lozano maakt na een maand afwezigheid weer zijn rentree in de hoofdmacht. De drie wedstrijden schorsing van de Mexicaan zitten erop.

Edelmoedig gebaar

Gemiddeld één punt per duel behalen is de laatste vijf seizoenen, vorig jaar uitgezonderd, altijd goed geweest om nacompetitie te ontlopen. Promovendus VVV-Venlo behaalde tot nu toe 33 punten en lijkt daarmee bijna verzekerd van rechtstreekse handhaving. Het enige wat trainer Maurice Steijn nog zorgen zou kunnen baren is de zegeloze reeks van de Venlonaren die momenteel is opgelopen tot zes wedstrijden. Eerder dit seizoen kende VVV al een serie van negen duels zonder zege.

Opvallend is dat VVV buitenshuis meer punten (negentien) verzamelt dan op eigen veld (veertien). Alleen Excelsior scoort in de Eredivisie op dat vlak beter. Waar VVV wel Eredivisie-koploper in is, is het aantal gelijke spelen. Geen enkele club behaalde meer remises (twaalf) dan de Limburgers.

Lennart Thy, die met zes goals in zijn laatste tien wedstrijden blijk gaf van een goede vorm, ontbreekt tegen PSV. De reden is bijzonder: de Duitser wil een leukemiepatiënt helpen door middel van stamceldonatie. VVV heeft de speler toestemming gegeven bloed af te staan. Thy’s beoogde vervanger ontbreekt aangezien Jonathan Opoku vanwege een spierblessure enkele weken aan de kant staat. Aanvaller Torino Hunte, die eerder dit seizoen tegen PSV scoorde, en verdediger Roel Janssen zijn vraagtekens.

Recente onderlinge duels

Sinds de degradatie van VVV in 2013 stonden PSV en VVV nog twee keer tegenover elkaar. Beide duels eindigden in een Eindhovense overwinning. In oktober 2017 werd het 2-5 en in december 2017, in de achtste finale van de KNVB-beker, was de eindstand 4-1.

PSV – VVV-Venlo tip

PSV leed afgelopen week gezichtsverlies tegen Willem II en is gebrand op een goed resultaat, liefst met veel goals. De laatste twee duels tegen VVV waren doelpuntrijk: gemiddeld zes goals per wedstrijd. Tip: meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.01.

PSV – VVV-Venlo Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.21
Gelijkspel: 6.10
Winst VVV-Venlo: 11.00