18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 16 oktober 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 16 oktober 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: PSV wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.45

PSV moet blijven winnen om in het spoor van koploper Ajax te blijven. Bij PEC Zwolle moet er onderhand ook eens worden gewonnen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – PEC Zwolle.

Vol in de titelrace

PSV heeft een paar drukke weken achter de rug. Niet dat de club onmogelijk veel wedstrijden moest spelen, maar het was vooral druk rondom de keuzes van trainer Roger Schmidt. Zijn wisselbeleid viel niet in de goede smaak bij de fans. Er werd verloren van Feyenoord met 0-4 en met 2-1 van Willem II. De interlandperiode kwam op een prettig moment voor Schmidt. De rust lijkt enigszins te zijn teruggekeerd.

De komende wedstrijden zijn van groot belang voor de rest van het seizoen. PSV speelt eerst tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Daarna tegen AS Monaco in de Europa League en dan de topper tegen Ajax. Voor de ploeg zou het dan ook lekker zijn als PEC Zwolle eenvoudig opzij wordt gezet. Toch is dat nog niet zomaar gedaan. In de wedstrijden tegen Sparta (2-1) en Go Ahead Eagles (1-2) die PSV wist te winnen, vielen de goals pas in de laatste tien minuten.

Wachten op de eerste overwinning

PEC Zwolle heeft het zwaar. Onder Art Langeler heeft de club pas één punt gepakt en dus staat de ploeg onderaan de Eredivisie. De achterstand op nummer zestien en zeventien is nu al vier en vijf punten. Er moeten snel punten worden gepakt door PEC om niet te ver op achterstand te geraken. Vorig seizoen eindigde PEC nog probleemloos op de dertiende plaats, het verval is dus groot.

Het positieve punt voor PEC Zwolle is dat de ploeg in de zeven verloren partijen maar één keer met meer dan twee tegendoelpunten heeft verloren. De club verloor al zes keer met 1-0 of 2-0. Ook Ajax kwam niet verder dan twee doelpunten. Met de verdediging van de club lijkt het dus wel goed te zitten. Er kan alleen niet worden gescoord, dat probleem moet nog worden opgelost.  

Onderlinge resultaten

PSV was vorig seizoen twee keer de betere ploeg in de duels die de twee ploegen tegenover elkaar uitvochten. PSV wist met 0-3 en 4-2 te winnen van de club uit Zwolle. De laatste keer dat PEC Zwolle wist te winnen van PSV is ruim zeven jaar geleden. In 2014 wist PEC met 3-1 te winnen van de Eindhovenaren. Alleen Bram van Polen was er toentertijd al bij.

Teamnieuws

PSV mist Ritsu Doan tegen PEC Zwolle. Noni Madueke was geblesseerd, maar keert waarschijnlijk weer terug. Bij Oranje werd Cody Gakpo naar huis gestuurd omdat hij een hoofdblessure zou hebben. De verwachting is dat hij weer mee kan doen tegen PEC. De ploeg uit Zwolle moet het doen zonder Sai van Wermeskerken, Pelle Clement en Mees de Wit.

PSV – PEC Zwolle tip

PSV is met afstand de favoriet voor deze wedstrijd. PEC heeft nog niet gewonnen en de ploeg zal het ongetwijfeld ook zwaar gaan krijgen tegen PSV. Aangezien de normale quotering van PSV niet hoog is wordt er gekozen voor een handicap. De tip: wedden op ‘PSV wint met handicap -1’ deze weddenschap heeft een quotering van 1.45.

PSV – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst PSV: 1.16
Gelijkspel: 7.80
Winst PEC Zwolle: 16.00

Genoemde promoties zijn mogelijk alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Voorwaarden zijn van toepassing. Oudere promoties zijn mogelijk niet geldig meer. Voor details: zie website van de bookmaker. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de auteur. Succes is niet gegarandeerd. Wed aub verantwoord. 18+

* Alle genoemde quoteringen werden aangeboden op het moment van publicatie. Quoteringen kunnen fluctueren. Bezoek de betreffende bookmaker voor de actuele quotes!