18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – FC Twente wedden, tips en quotes 5 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: PSV – FC Twente, Eredivisie
Aanvang: zondag 5 november 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: PSV wint tweede helft
Bookmaker: Toto
Quote: 1.31

Koploper PSV neemt het in het Philips Stadion op tegen FC Twente.

Veel late doelpunten

Veel doelpunten maken en winnen: dat is de even simpele als krachtige combinatie die PSV de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie heeft laten zien, en die de koploper een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax heeft opgeleverd. In hun vijf laatste duels scoorden de Eindhovenaren maar liefst 23 keer, voor een gemiddelde van ruim 4,5 goals per wedstrijd.

Interessant om op te merken is dat niet minder dan achttien van die 23 doelpunten pas na rust werden gemaakt. De formatie van trainer Phillip Cocu walst zeker niet elke wedstrijd van begin tot eind over de oppositie heen, maar slaagt er keer op keer in om na de theepauze uit te lopen.

Gemiddeld krijgen de Eindhovenaren wel een goal per wedstrijd tegen. Zo lukte de nul houden ook maar twee keer in de laatste vijf duels. Zowel tegen VVV-Venlo als tegen Vitesse kregen de Eindhovenaren zelfs twee treffers te verwerken.

Cocu kan voor dit duel tegen Twente over een fitte selectie beschikken, en wordt in dat opzicht dus niet gedwongen tot aanpassingen in zijn opstelling.

Verbeek niewe trainer

Gertjan Verbeek is sinds maandag officieel de nieuwe trainer van FC Twente. Hij is er de opvolger van René Hake. Hem werd verweten het deze zomer flink gewijzigde Twente niet aan de praat te hebben gekregen. De Tukkers staan op plaats veertien. Ze wonnen tot nu toe drie van hun tien wedstrijden. Die drie zeges werden allemaal in eigen huis geboekt.

De nieuwe trainer groeide op in de buurt van Enschede. Als jongeman sloop hij bij thuiswedstrijden onder de hekken door om te gaan kijken. Verbeek heeft echt een band met de club en er wordt verwacht dat hij met zijn sterke, doch eigenaardige karakter iets teweeg kan brengen. Een ‘Verbeek-effect’ is niet uitgesloten.
De voormalig trainer van onder meer Heerenveen en Feyenoord kan over een vrijwel fitte selectie beschikken voor zijn debuutwedstrijd. Alleen middenvelder Haris Vučkič ontbreekt.

Net als PSV, heeft FC Twente dit seizoen nog niet gelijkgespeeld. Op verplaatsing slaagde de club er nog niet in om ook maar een enkel punt binnen te halen.

Onderlinge resultaten

Afgelopen seizoen eindigden de twee ontmoetingen tussen PSV en FC Twente in een gelijkspel: 2-2 in Enschede en 1-1 in Eindhoven. Hieraan voorafgaand had PSV een reeks van vijf overwinningen op de Tukkers neergezet.

PSV – FC Twente tip

FC Twente pakte nog geen punt buiten de deur, en dat lukt – zelfs met Gertjan Verbeek aan het roer – ook niet bij koploper PSV. De meeste value lijkt te zitten in ‘PSV wint tweede helft’, bij Toto te vinden met een quote van 1.31.

PSV – FC Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.15
Gelijkspel: 6.84
Winst FC Twente: 11.52