18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Benfica voorspelling – wedden, quotes en tip 24 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – Benfica, Champions League
Aanvang: dinsdag 24 augustus 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.92

PSV moet winnen tegen Benfica om de groepsfase van de Champions League te halen. Dit is de laatste stap naar het hoogste Europese podium in de voetballerij. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – Benfica.

Kansen afmaken

Vorige week speelde de twee ploegen tegen elkaar in Portugal. PSV verloor toen met 2-1 van Benfica. Om door te gaan moet PSV nu winnen, zo simpel is het. Sinds dit seizoen tellen uitdoelpunten niet meer dubbel in het Europese voetbal. PSV bereikt daarom de Champions League als het met twee doelpunten of meer verschil wint. Wint PSV met één goal verschil, dan wordt er verlengd. Door de nieuwe regel maakt de exacte uitslag dus niet meer uit.

Beide scenario’s zijn zeker niet onmogelijk, want in de heenwedstrijd had PSV genoeg kansen op de gelijkmaker. Cody Gakpo wist vorige week te scoren door een mooi afstandsschot. Daarna was de ploeg nog een paar keer gevaarlijk, maar PSV kreeg de bal er niet in. De Eindhovenaren waren – zeker na rust – de sterkere ploeg op het veld en hier moet de selectie vertrouwen uit tanken.

Dit weekend wisselde Roger Schmidt er weer flink op los. Er stonden vijf andere spelers in de basis dan tegen Benfica. Het actieve wisselbeleid moet ervoor zorgen dat de spelers van PSV topfit aan de wedstrijd verschijnen. Het wisselbeleid had geen impact op de uitslag van het weekend: PSV won overtuigend met 4-1 van SC Cambuur.  

Goede uitgangspositie

Jorge Jesus, de trainer van Benfica, heeft een goede uitgangspositie voor het resultaat van dit tweeluik. Benfica is verdedigend erg stabiel en kan een voorsprong goed verdedigen. In zes officiële wedstrijden kreeg Benfica pas twee doelpunten tegen. De 3-4-2-1 opstelling helpt Benfica om defensief stabiel te zijn. Als het moet zakt de ploeg iets in en gaat het voor de counter.

Tegen PSV won de ploeg met 2-1. Rafa Silva en Julian Weigl maakte de doelpunten. Dit weekend speelde de ploeg tegen Gil Vincente FC. Benfica won met 0-2 door doelpunten van Lucas Veríssimo en Alejandro Grimaldo. Net als bij PSV werden veel spelers gespaard voor de Europese wedstrijd. Jesus had zes andere spelers in de basis staan tegen Gil Vicente. Beide ploegen zullen met een fit en sterk team aan de start staan.  

Teamnieuws

PSV moet het nog altijd zonder Maximiliano Romero, Maxime Delanghe en Richard Ledezma doen. Tegen Cambuur zijn er geen spelers geblesseerd geraakt. PSV zal dus met de sterkste ploeg aan de start van de wedstrijd staan.

Bij Benfica is Jan Vertonghen nog altijd niet fit, Felipe Morato zal hem waarschijnlijk weer gaan vervangen. Verder is Darwin Nunez niet speelgerechtigd voor deze wedstrijd. Haris Seferovic en Ferro zijn ook afwezig door een blessure. Toch heeft Benfica nog altijd een zeer sterk elftal.

PSV – Benfica tip

PSV moet minimaal één scoren om door te kunnen gaan. Benfica heeft genoeg aan een gelijkspel en zal gaan verdedigen. Verder zullen de Portugezen zich vooral op de snelle counter focussen om PSV zo pijn te doen. Afgelopen week was PSV sterker maar wist de ploeg niet te scoren. Nu speelt PSV thuis en met de fans erachter lijken de Eindhovenaren een goede kans te hebben om te winnen. Tip: wedden op ‘PSV wint’ met een quote van 1.92 bij Toto.

PSV – Benfica Champions League wedden

Quotes bij Toto:
Winst PSV: 1.92
Gelijkspel: 3.70
Winst Benfica: 3.85