18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – AZ wedden, tips en quotes

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – AZ, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 12 augustus 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: dubbele kans PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 2.86

Het is lang geleden dat PSV met zulke lage verwachtingen van de buitenwereld aan een nieuw seizoen begon. In Europa werd de ploeg al meteen in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld. En er zijn weinig redenen om aan te nemen dat het zomaar gaat draaien in Eindhoven. Wellicht kan AZ daar in de eerste speelronde meteen van profiteren.

Heel kort avontuur

De uitschakeling van PSV in Europa kwam onverwacht, maar was daarom niet minder beschamend. Voorafgaand aan het tweeluik zullen weinigen van de Kroatische tegenstander NK Osijek hebben gehoord, maar nu is het een naam die men in Eindhoven niet snel meer zal vergeten. PSV begon zijn voorbereiding nog met overwinningen op RKC Waalwijk en Sion, maar daarna werd gelijkgespeeld tegen Monaco en verloren van Grasshoppers. Dat gebeurde dus ook tegen NK Osijek: de Kroaten wonnen twee keer met 1-0 en hielden het Europese avontuur voor PSV dit keer wel heel kort.

Dat viel ook in financieel opzicht tegen: PSV had zo’n 5 miljoen euro aan Europees voetbalgeld begroot en dat is nu weggevallen. En op de één of andere manier was er al een gat in de begroting ontstaan, waardoor de club nog spelers zou moeten verkopen. De grote klapper werd gemaakt na de Europese uitschakeling. Davy Pröpper werd voor 13 miljoen euro verkocht aan Brighton & Hove Albion, de club die promoveerde naar de Premier League. Na Moreno, Guardado en Willems de vierde vaste waarde die Eindhoven na een matig seizoen achter zich heeft gelaten. Marco van Ginkel is opnieuw gehuurd, maar die kunnen we nauwelijks meer als aanwinst beschouwen. Echt nieuw zijn Derrick Luckassen en Hirving Lozano. Waarschijnlijk is PSV nog lang niet uitgespeeld op de transfermarkt.

Na zes seizoenen weg

AZ had het vorig seizoen maar druk, met bijna zestig officiële wedstrijden. De ploeg overwinterde in Europa en haalde de bekerfinale, dus dat tikt aan. Toch leverde het uiteindelijk niets concreets op. In de bekerfinale was Vitesse uiteindelijk de betere en in de competitie moest AZ vier ploegen voor zich dulden. De club lijkt het toch over een wat andere boeg te gaan gooien. Bel Hassani, Rienstra, Van der Linden en Tankovic kregen te horen dat ze weg mogen. Haps en Luckassen werden verkocht, net als Rochet. Mattias Johansson vertrok na zes seizoenen in Alkmaar naar Panathinaikos.

De andere kant op was het nog niet heel druk. Matthijs Hardijk kwam over van de amateurs van Harkemase Boys. Marko Vejinovic zat bij Feyenoord op een dood spoor en speelt dit jaar op huurbasis in Alkmaar. Doelman Marco Bizot, voorheen speler van FC Groningen, kwam over van het Belgische Genk. Hoe dat allemaal in elkaar past, is afwachten, evenals of er nog verdere versterkingen komen.

PSV – AZ tip

Vooralsnog lijken beide ploegen er niet op vooruitgegaan. Van PSV weten we zelfs al zeker dat de club het moeilijk heeft. Wellicht kan AZ daarvan profiteren, dus wij zetten in op de 2.86 quote voor de dubbele kans dat AZ wint of gelijkspeelt in Eindhoven.

PSV – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.33
Gelijkspel: 4.85
Winst AZ: 6.97