18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Ajax wedden, tips en quotes 23 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 23 april 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.45

Ajax kan zich geen puntenverlies veroorloven in de jacht op Feyenoord, dat in elk geval nog een puntje meer op zak heeft. Tegelijk moet Ajax wel op bezoek bij PSV en dat kan, na een zware midweekse wedstrijd en tegen een ploeg die eigenlijk niets meer te verliezen heeft, nog best lastig worden.

Veel extra wedstrijden

Niemand kan ontkennen dat Ajax aan een waanzinnige reeks bezig is. In de competitie werd er dit kalenderjaar nog niet verloren. In zowel het tweeluik met Kopenhagen als met Schalke 04 werd één van de twee duels verloren, maar in beide gevallen ging Ajax een ronde verder. Intussen is duidelijk dat de Amsterdammers in de halve finale spelen tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay en Alexandre Lacazette. Een club die op papier sterker is en eerder dit jaar hard afrekende met AZ. De eerste wedstrijd vindt al op 3 mei plaats, dus nog vóór de laatste speelronde van de Eredivisie.

Ajax kan dus nog alles winnen, maar het zal loodzwaar worden. De ploeg heeft in 2017 al zes Europese wedstrijden in de benen, wedstrijden die Feyenoord en PSV niet hebben hoeven spelen. Tussen de voorlaatste en laatste speelronde komt daar dus nog een zwaar zevende duel bij, enkele dagen na het einde van de reguliere competitie nog gevolgd door de uitwedstrijd. Ajax heeft het in Europa prima gedaan, maar trof na de overwintering eerst twee ploegen van gelijk niveau. Schalke 04 zou sterker moeten zijn, maar bleek geen vuist te kunnen maken, al werd het nog even spannend. Tot op zeker hoogte zal Ajax van de huidige reeks energie krijgen. Maar drie dagen na een Europees uitduel met verlenging op bezoek gaan bij PSV is geen makkelijke opgave.

Kans is erg klein

Datzelfde PSV beleeft een vrij belabberd seizoen. In de vorige jaargang bleef de ploeg tot de laatste speeldag strijden, en op die laatste speeldag werd Ajax nog achterhaald. Dat zit er nu niet meer in. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft PSV zeven punten minder dan Feyenoord en zes minder dan Ajax. Als er zondag wordt gewonnen van Ajax kan het nog spannend worden ten opzichte van die ploeg, zeker als Feyenoord ook punten laat liggen. Maar de kans dat beide teams worden ingelopen is erg klein.

PSV liet het vorige week zelf liggen door voor de zoveelste keer gelijk te spelen, terwijl de beide concurrenten voor de titel wel wisten te winnen. PSV speelde gelijk tegen ADO Den Haag, weliswaar een ploeg in vorm maar toch één waartegen PSV het normaliter niet had mogen laten liggen. Nu kan het twee kanten op. PSV kan bevrijd zijn van de druk en vrij spelen tegen Ajax, wat wellicht resulteert in goed spel. Maar de tik van vorige week kan ook de doodsteek zijn geweest voor een ploeg die al het hele seizoen niet weet te overtuigen.

PSV – Ajax tip

Welke kant het op zal gaan, is wat lastig te voorspellen. Wij denken dat beide teams wel zullen scoren. Een redelijk veilige weddenschap, tegen een toch niet onaardige 1.45 quote van Toto.

PSV – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 2.19
Gelijkspel: 3.43
Winst Ajax: 3.00