18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Ajax wedden, tips en quotes 15 april 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 15 april 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.49

Een droomscenario dat niet geheel zonder risico is: PSV kan in eigen huis kampioen worden tegen nummer twee Ajax.

Kampioenswedstrijd

De echte spanning in de strijd om het kampioenschap is al enige tijd ver te zoeken. Een enkele keer schoof Ajax de afgelopen maanden dichterbij, maar de hoop bij de Amsterdamse fans werd telkens weer snel de kop ingedrukt.
In zo’n scenario wordt voor de lijstaanvoerder die op de titel afstevent één vraag steeds belangrijker: waar en wanneer worden we kampioen?

Voor eigen publiek is het mooist natuurlijk, en wat dat betreft heeft PSV het getroffen. Dat de Eindhovenaren bovendien de belangrijkste uitdager van dit seizoen treffen geeft een extra mogelijkheid om de titel een gouden rand te geven.
Dat zo’n mogelijkheid ook totaal verkeerd uit kan pakken weten ze bijvoorbeeld bij Manchester City goed, waar afgelopen weekend de beoogde kampioenswedstrijd tegen aartsrivaal United – voor eigen publiek nota bene en na een 2-0 voorsprong te hebben genomen – op een deceptie uitliep.

Vorm van de teams

Over de recente prestaties van hun ploegen zullen de beide trainers vooral tevreden zijn. Om te beginnen bij Ajax, dat z’n laatste vier duels allemaal in een driepunter omzette. Wel werd hieraan voorafgaand verloren van Vitesse, en bovendien kregen de Amsterdammers in vier van hun laatste vijf duels minstens één goal tegen.

Dan koploper PSV. Ook hier een smetje op het blazoen over de laatste vijf duels. Of beter gezegd een hele grote smet; de totaal onverwachte 5-0 verliespartij bij provinciegenoot Willem II. De ploeg van Cocu pakte het daarna echter goed op door thuis met overtuigende cijfers te winnen van VVV (3-0) en NAC 5-1. Vorige week moesten de Eindhovenaren er echt voor knokken: bij AZ werd een 2-0 achterstand nog knap omgebogen in een zege.

Onderlinge historie

Uiteraard bestaat er een rijke onderlinge historie als het gaat om wedstrijden tussen de twee meest succesvolle Nederlandse ploegen uit de geschiedenis. PSV denkt met weinig plezier terug aan de ontmoeting in de ArenA van eerder dit seizoen, die in een 3-0 zege voor Ajax eindigde. Op hun beurt wonnen de Eindhovenaren hieraan voorafgaand weer de thuiswedstrijd van vorig seizoen met 1-0.

Opmerkelijk genoeg is die thuiszege van vorig seizoen wel de enige van de afgelopen drie jaargangen. In de seizoenen 2015/16 en 2014/15 nam Ajax de drie punten mee uit Eindhoven. Overigens won PSV in deze seizoenen juist weer de wedstrijden in Amsterdam… Het duel in de hoofdstad eindigde vorig jaar in een 1-1 gelijkspel, waardoor je dus gerust kunt spreken van onderlinge resultaten die goed in balans zijn.

Geblesseerd en afwezig

Het wordt dringen om een plaatsje in de basis voor de kampioenswedstrijd bij PSV, want Phillip Cocu kan over een volledig fitte selectie beschikken. Duidelijk is dat Steven Bergwijn, Gaston Pereiro en Bart Ramselaar niet alledrie kunnen spelen. Waar een schorsing van Bergwijn het keuzemoment voor de wedstrijd tegen AZ wegnam, lijkt het er nu op dat Cocu Ramselaar op de bank gaat zetten.

Erik ten Hag plaatste vrijdag op de persconferentie een vraagteken achter de naam van Carel Eiting. De jonge middenvelder kampt met een knieblessure. Frenkie de Jong heeft een terugval gehad en het is nog maar zeer de vraag of hij dit seizoen weer in actie komt. Ook Daley Sinkgraven en Nick Viergever zijn nog niet inzetbaar.

PSV – Ajax tip

Bibberende kampioensknieën of vleugels in het zicht van de haven: wat wordt het voor PSV? Aangezien de dubbeltjes al het hele seizoen de Eindhovense kant opvallen, luidt het advies om toch maar weer voor een PSV-zege te gaan. Toto heeft hier een 2.49 quotering aan gegeven.

PSV – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 2.49
Gelijkspel: 3.50
Winst Ajax: 2.53