18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Portugal – Spanje wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Portugal – Spanje, WK 2018
Aanvang: vrijdag 15 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.07

In groep B staat in de eerste speelronde de topper tussen Portugal en Spanje op het programma. Winst betekent voor één van de twee landen een grote stap richting groepszege.

Topfavorieten voor de Top 2 in Poule B

Portugal en Spanje zijn de grote favorieten om bij de bovenste twee in Poule B te eindigen. Beide landen treffen elkaar direct in de eerste speelronde van het WK. Een zege betekent een grote stap richting groepswinst. De winnaar van de Groep B treft de nummer twee uit de zwak bezette Poule A, waarin zich Rusland, Uruguay, Egypte en Saudi-Arabië bevinden.

Wedden op Spanje – Portugal als beste twee landen van Groep B heeft een quote van 1.30, een bevestiging van de favorietenstatus van de landen van het Iberisch schiereiland. De quotes voor de exacte Top 2 van Groep B liggen hoger. Voor Spanje – Portugal bedraagt de quote 2.15. De volgorde Portugal – Spanje heeft een quote van 3.75.

Surplus aan kwaliteit

Portugal en Spanje beschikken over spelers die gepokt en gemazeld zijn in het internationale topvoetbal. De hoeveelheid aan kwaliteitsspelers was bij beide landen zo groot dat de bondscoaches voor luxeproblemen stonden bij de definitieve bekendmaking van hun WK-selectie.

Zo bleven aan Portugese zijde onder meer André Gomes en Nani thuis en ontbreken bij Spanje namen als Alvaro Morata en Marcos Alonso. Met spelers als Ronaldo en Ricardo Quaresma bij Portugal en Sergio Ramos en Andres Iniesta bij Spanje hebben beide landen een brok aan ervaring in huis op het WK 2018.

De regerend Europees kampioen en de wereldkampioen van 2010 worden onder de top zeven van grootste kanshebbers voor de wereldtitel geschaard. Groep B wordt gezien als een grote kandidaat om de wereldkampioen te leveren. Wedden op Groep B als de groep van de WK 2018-winnaar heeft een quote van 5.50.

Onrust bij Spanje

Portugal en Spanje kenden een voortreffelijke WK-kwalificatiereeks waarin beide landen 9 van hun 10 duels wonnen. Portugal verloor slechts 1 van zijn laatste 18 wedstrijden. Spanje bleef ongeslagen in zijn laatste 20 duels.

Ondanks de voorspoed ontstond er kort voor het WK onrust bij Spanje toen bekend werd dat bondscoach Julen Lopetegui een contract had getekend bij Real Madrid. De onderhandelingen vonden plaats zonder dat de Spaanse voetbalbond op de hoogte was. Dat zinde de voorzitter van de Spaanse voetbalbond niet en hij ontsloeg Lopetegui. Hij wordt vervangen door Fernando Hierro, technisch directeur van de voetbalbond.

Onderlinge geschiedenis

Portugal en Spanje troffen elkaar één keer eerder in WK-verband. In 2010 was Spanje in de achtste finale met 1-0 te sterk.

Op het EK was er drie keer sprake van een Iberische clash. Portugal won in 2004, de overige twee duels eindigden onbeslist, waaronder de 0-0 in de halve finale van het EK 2012. Die wedstrijd is tevens het laatste duel tussen Portugal en Spanje.

Slow starters

De vraag is in hoeverre beide landen vol voor de winst willen gaan. Gezien de mogelijke tegenstander in de achtste finale uit de zwak bezette Groep A (Rusland, Uruguay, Egypte en Saudi-Arabië) lijkt het niet veel uit te maken wie de groep wint, zolang Spanje en Portugal maar bij de bovenste twee eindigen.

Bovendien zijn Spanje en Portugal de afgelopen twee WK’s ‘slow starters’ gebleken. Beide landen wonnen zowel in 2010 als in 2014 niet hun openingsduel.

Portugal – Spanje tip

Qua sterkte en onderlinge historie ontlopen Portugal en Spanje elkaar nauwelijks. Beide landen wonnen bij de WK’s van 2010 en 2014 niet hun openingsduels. Beide landen hoeven niet per se voluit te gaan aangezien tegen de ‘mindere goden’ Marokko en Iran de kwalificatie voor de achtste finale kan worden veiliggesteld. Wedden op een gelijkspel lijkt daarom een logische optie.Tip: gelijkspel, dat bij Toto een quote van 3.07 heeft.

Portugal – Spanje WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Portugal: 3.80
Gelijkspel: 3.07
Winst Spanje: 2.04