18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Polen – Colombia voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Polen – Colombia, WK 2018
Aanvang: zondag 24 juni, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Colombia
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

Poulefavorieten Polen en Colombia verloren ietwat verrassend hun eerste wedstrijd in groep H. Voor beide landen is winnen een must, want nog een nederlaag lijkt bijna zeker uitschakeling te betekenen. Een vooruitblik, voorspelling en alle quoteringen van Polen – Colombia.

Armoedig Polen in achtervolging

Vooraf zou wedden op een winnend Polen in de wedstrijd tegen Senegal een logische keuze zijn. Het liep in de eerste wedstrijd van de Europeanen alleen anders. Polen speelde armoedig en was ondanks topschutter Robert Lewandowski voorin volledig onmachtig. Het creëerde geen enkele kans, totdat een vrije trap in de slotfase werd benut. Genoeg voor een punt was het niet, want Polen verloor terecht en tamelijk kansloos met 1-2.

En dat terwijl Polen zich soeverein kwalificeerde voor het WK in Rusland. Liefst vijf punten was de voorsprong op naaste belager Denemarken in de kwalificatiepoule. In Rusland is het na de eerste nederlaag al erop of eronder voor de Polen. Tegen Colombia moet er eigenlijk gewonnen worden, omdat Senegal en Japan in groep H na de eerste pot al drie punten in de pocket hebben. Maar als ze net zo matig spelen als tegen Senegal, lijkt wedden op Polen geen verstandige keus. Voorspellen dat het land wint levert dan ook een quotering van 3.30 op.

Outsider beleeft horrorstart

Colombia beleefde een dramatische eerste paar minuten van het wereldkampioenschap. In de wedstrijd tegen Japan keken de Colombianen met tien man tegen een 1-0 achterstand aan. Carlos Sanchez kreeg een rode kaart en de pingel werd door de Japanners benut. Met een mannetje minder deed Colombia niet eens onder voor Japan, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning: 1-2.

Een onverwachte en niet ingecalculeerde nederlaag voor outsider Colombia dus. Ietwat ongelukkig ook, want met elf man waren ze waarschijnlijk beter dan de Japanners. Wedden op Colombia is nog altijd de moeite, want voetballende kwaliteiten heeft het land genoeg. Een Colombiaanse overwinning op Polen levert een relatief gunstige quotering van 2.14 op.

Onderlinge geschiedenis

Vijfmaal voetbalden Polen en Colombia tegen elkaar. De eerste twee keer won Polen, terwijl de laatste drie edities een Zuid-Amerikaanse overwinning opleverde. De laatste keer dat Polen en Colombia tegen elkaar voetbalden, was in 2006. Het werd 2-1 voor Colombia, dankzij goals van Elki Murillo en Luis Martínez. De Poolse aansluitingstreffer van Ireneusz Jelen kwam te laat.

Polen – Colombia tip

Twee ploegen met nul punten treffen elkaar voor hun tweede wedstrijd. Bij Polen kwam de verliespartij vooral door onmacht, terwijl Colombia met tien man als verliezer van het veld stapte. De Colombianen lijken mede daardoor licht favoriet en hebben over de breedte een beter elftal dan Polen. Daarom lijkt het verstandig om te wedden op een winstpartij van de Zuid-Amerikanen. Tip: voorspel een overwinning van Colombia met een quotering van 2.14 bij Toto.

Polen – Colombia, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Polen: 3.30
Gelijkspel: 3.23
Winst Colombia: 2.14