18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Peru – Denemarken, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Peru – Denemarken, WK 2018
Aanvang: zaterdag 16 juni, 18.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.06

In groep C treffen de landen Peru en Denemarken elkaar voor hun eerste poulewedstrijd tijdens het WK.

Onbekend, maar niet ongevaarlijk

Peru is niet het eerste land dat veel voetbalfanaten hoog hebben staan in het lijstje met favorieten, maar de Zuid-Amerikanen kunnen best eens voor een bescheiden stunt zorgen en zijn een interessante keuze om op te wedden. De selectie van Peru beschikt over een aantal bekende namen, zoals Feyenoorder Renato Tapia, oud-PSV’er Jefferson Farfán en aanvaller Paolo Guerrero. Geen absolute wereldtoppers, maar wel voetballers die ervaring op het hoogste niveau hebben.

De kwalificatie voor het wereldkampioenschap verliep soepel voor Peru. Het land plaatste zich in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks eenvoudig voor het toernooi in Rusland. Die sterke lijn trok Peru door in de voorbereidingswedstrijden op het WK. Van de laatste vijf oefenwedstrijden won het land er vier, de ander eindigde in 0-0.

Veel relatief onbekende jongens in de selectie van de Argentijnse bondscoach Ricardo Alberto Gareca. Gezien de goede vorm en overtuigende kwalificatiereeks lijkt Peru een kandidaat voor de knock-outfase. Die toernooifase bereiken moet het doen in een poule met Frankrijk, Australië en de eerstvolgende tegenstander Denemarken.

Denemarken leunt op creativiteit van Eriksen

Christian Eriksen beleeft een uitstekend seizoen bij Tottenham Hotspur. Met de Engelsen werd de middenvelder derde in de Premier League en ook in de Champions League liet de Deen met zijn ploeg geregeld de voeten spreken. De Deense supporters zullen het ongetwijfeld met grote tevredenheid gevolgd hebben, want Denemarken is zeer afhankelijk van de creatieve ingevingen van Eriksen.

Buiten de oud-Ajacied zijn er nog meer Denen in de selectie met een heden of verleden in de Eredivsie. Kasper Dolberg en Lasse Schöne zijn de twee Ajax-spelers die mee mogen naar Rusland. Ook Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen is er bij. Daarnaast hebben ook Michael Krohn-Delhi en Viktor Fischer een verleden in de Eredivisie.

Denemarken werd in hun kwalificatiepoule tweede, achter Polen. Daardoor volgde een play-offwedstrijd voor een ticket naar Rusland. Ierland was de tegenstander, en het werd het tweeluik van Eriksen. Op bezoek bij de Ieren maakte Eriksen maar liefst drie doelpunten.

Opvallend is ook de sterke defensie van de Denen. De laatste vier wedstrijden hoefde doelman Kasper Schmeichel niet te vissen. Dat biedt hoop voor het wereldkampioenschap, zeker als Eriksen ook in vorm is.

Onderlinge geschiedenis

Nog nooit speelden beide landen tegen elkaar. Een primeur dus in groep C van het wereldkampioenschap.

Peru – Denemarken tip

Voor Nederlanders is Peru een redelijk onbekende naam, terwijl bij de Denen een hoop gezichten rondlopen die de Eredivisie kleur geven. Bij Peru lijkt het collectief heel belangrijk, omdat het land geen type speler als Eriksen heeft. De Denen wel, maar dat maakt de taak van Peru ook duidelijk: Eriksen uitschakelen. Tip: gelijkspel met een quotering van 3.06 bij Toto.

Peru – Denemarken, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Peru: 3.13
Gelijkspel: 3.06
Winst Denemarken: 2.31