18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – SC Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 10 augustus 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: PEC Zwolle – SC Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 10 augustus 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst PEC Zwolle
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

De Eredivisie gaat dit jaar van start met de wedstrijd PEC Zwolle – SC Heerenveen. Vorig jaar waren dit de nummers acht en negen aan het einde van het seizoen. Tips, voorspellingen en quoteringen voor bij het wedden op PEC Zwolle – Heerenveen.

Steeds verder weggezakt

Aan het begin van het vorige seizoen pakte PEC Zwolle veel punten. De club stond een paar wedstrijden op de derde plaats. Toen de winterstop aanbrak stond PEC op de vijfde plaats met 33 punten. Na deze rustperiode ging het bergafwaarts met de club uit Zwolle. In de resterende achttien wedstrijden behaalde PEC maar elf punten. Door die slechte reeks eindigde de Zwollenaren vorig jaar op de negende plek in de Eredivisie.

In de laatste drie weken van juli speelde PEC nog drie oefenduels. Op 14 juli werd Excelsior met 0-5 makkelijk verslagen, mede door een hattrick van Zian Flemming. Een week later was Hannover 96 met 3-1 te sterk. In de laatste oefenwedstrijd die PEC speelde, won het met 1-3 van Levante. Het waren doelpuntrijke wedstrijden. Dat zou tegen Heerenveen dus ook zomaar kunnen. De voorspelling dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen in de wedstrijd PEC Zwolle – SC Heerenveen heeft een quote van 1.65.

Slechte voorbereiding na onopvallend seizoen

SC Heerenveen zal niet tevreden zijn over de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De enige tegenstander van formaat die het elftal wist te verslaan, was Kayserispor. De laatste twee oefenwedstrijden gingen verloren met als dieptepunt het duel tegen Hoffenheim. De Duitse ploeg vernederde Heerenveen met een einduitslag van 8-2. Als je naar de voorbereiding kijkt, lijkt het niet slim om vrijdag op Heerenveen te wedden bij PEC Zwolle – SC Heerenveen.

Vorig seizoen wist Heerenveen ook al niet te overtuigen. De club eindigde een plaats onder PEC, namelijk als negende. Met die eindklassering mocht het team wel deelnemen aan de play-offs voor Europees voetbal. In de dubbele ontmoeting met FC Utrecht verloor Heerenveen uiteindelijk op basis van uitdoelpunten.

Opvallendste Transfers

Bij PEC Zwolle zijn er veel dingen veranderd. De belangrijkste spelers die zijn vertrokken, zijn Philippe Sandler en Mustafa Saymak. De club heeft ook veel nieuwe spelers aangetrokken. Vito van Crooij en Clint Leemans hebben VVV-Venlo verlaten voor PEC Zwolle. Zian Flemming van Ajax en Kenneth Paal spelen dit seizoen ook voor de Zwollenaren. Er is ook een nieuwe spits naar Zwolle gekomen, namelijk Mike van Duinen.

Heerenveen is ook belangrijke spelers kwijt geraakt. De huurperiode van Martin Ödegaard zit er op, Reza Ghoochannejhad is vertrokken en Denzel Dumfries is verkocht. De Friezen hebben nog niet veel nieuwe bekende spelers binnengehaald. Ze hebben wel Sam Lammers van PSV gehuurd en Rodney Kongolo, de jongere broer van Terence Kongolo, overgenomen van Manchester City.

Laatste twee onderlinge duels

In het seizoen 2017/18 van de Eredivisie won PEC allebei de keren van Heerenveen. De eerste ontmoeting eindigde in 1-2 en later dat seizoen werd het 3-2. Het lijkt er dus op dat het verstandig is om op de Zwollenaren te wedden bij de wedstrijd PEC Zwolle – SC Heerenveen. Die voorspelling heeft een quote van 2.18 bij Toto.

PEC Zwolle – SC Heerenveen tip

Het verschil is vaak klein tussen deze twee clubs. Vorig jaar waren het ook de nummer acht en negen aan het einde van het seizoen. In de onderlinge duels is PEC de laatste jaren wel sterker. De Zwollenaren hebben ook een betere voorbereiding achter de rug en betere aankopen gedaan. De tip is dat PEC wint in de wedstrijd PEC Zwolle – SC Heerenveen. Deze voorspelling heeft een quote van 2.18.