18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – PSV wedden, tips en quotes 19 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: PEC Zwolle – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 19 november 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.49

PEC Zwolle krijgt PSV op bezoek.

Topper

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV mag gezien de huidige ranglijst gerust een topper worden genoemd. PEC staat derde, PSV is de nummer één van de Eredivisie. Dit zijn de enige twee ploegen van Nederland die pas één keer hebben verloren.

Sterke reeks Zwolle

PEC is aan een sterke reeks bezig, die alleen onderbroken werd door het 3-0 verlies bij Ajax op 9 september. Van de overige tien Eredivisiewedstrijden werden er zes gewonnen, en eindigden er vier in een gelijkspel. Zo ook de laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking: een oersaaie 0-0 uit bij Vitesse. Met diezelfde cijfers verliet PEC medio oktober de Rotterdamse Kuip.

Voor de hoge positie waarop het staat, heeft PEC Zwolle vrij weinig doelpunten gescoord. Zeventien doelpunten in totaal brengt het gemiddelde op ongeveer anderhalve goal per duel. De Zwollenaren moeten het dan ook vooral hebben van hun strakke defensie. Er werden tot nu toe pas tien tegentreffers geïncasseerd, minder dan een goal per wedstrijd.

Veelscorende, maar enigszins kwetsbare koploper

PSV is de afgelopen periode boven komen drijven als de nummer één titelkandidaat. De Eindhovense formatie van trainer Phillip Cocu heeft nu al zeven competitiewedstrijden op rij gewonnen en koestert een voorsprong van acht punten op eerste achtervolgers Ajax, PEC en AZ. Wat opvalt is het grote aantal goals, waarvan het meerendeel na rust wordt gescoord. In de serie van zeven gewonnen duels, scoorde PSV in vijf gevallen vier keer of vaker.

Maar zich rijk rekenen, dat durft Cocu nog niet. En die voorzichtigheid is terecht, want PSV is kwetsbaarder dan het grote aantal goals doet vermoeden. In de afgelopen speelronde kwam daarvan niet voor de eerste keer het bewijs, toen het in zwaar weer verkerende Twente het de koploper bijzonder lastig wist te maken in Eindhoven. Een eigen goal van Twente-verdediger Simon Thesker in blessuretijd bracht PSV toch nog de zege, daar waar de wedstrijd leek af te stevenen op een terecht 3-3 gelijkspel.

Onderlinge resultaten

PSV boekte afgelopen seizoen twee keer een overtuigende zege op PEC. Een 0-4 overwinning in Zwolle werd later in het seizoen opgevolgd met een 4-1 overwinning in Eindhoven. De reeks van zeges gaat nog wat verder terug, want PSV won ook de drie duels hieraan voorafgaand. Het scoorde in die duels telkens driemaal, maar PEC kwam ook in alle gevallen minimaal één keer op het scoreformulier.

Afwezig en weer terug

Aan de zijde van PEC is het nog even de vraag of Youness Mokhtar kan meespelen. De maker van vijf doelpunten, en daarmee clubtopscorer, raakte eind oktober geblesseerd aan zijn hamstring en kwam sindsdien niet meer in actie.

PSV’er Santiago Arias liet de interlands met Colombia afgelopen week schieten wegens een liesblessure. Dat gaf hem mooi de gelegenheid om bij de geboorte van zijn zoon Thiago te zijn. De rechtsback lijkt het duel met PEC te gaan halen, net als Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix, Adam Maher en Jürgen Locadia, die allemaal met lichte blessures kampten de afgelopen periode.

PEC Zwolle – PSV tip

PSV scoort veel, maar heeft zich ook kwetsbaar getoond. Het degelijke PEC moet in navolging van Twente goed partij kunnen bieden. Tip: beide teams scoren, bij Toto voorzien van een 1.49 quotering.

PEC Zwolle – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 4.62
Gelijkspel: 3.89
Winst PSV: 1.59