18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland – Montenegro voorspelling – wedden, quotes en tip 4 september 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Nederland – Montenegro, WK 2022 kwalificatie
Aanvang: zaterdag 4 september 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Nederland leidt bij rust en wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

Waar de een teleurstellend de punten moest delen met Noorwegen, pakte de ander juist verrassend een punt tegen Turkije. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Nederland – Montenegro.

Werk aan de winkel

Het is inmiddels een beproefd recept: weet je even niet meer wie aan te stellen als bondscoach, dan bel je Louis van Gaal. De trainer is begonnen aan zijn derde termijn als de grote man achter het Nederlands elftal. De KNVB en Van Gaal zelf mikken op een herhaling van de laatste periode, waarin Oranje de derde plek wist te behalen op het WK 2014. Daarvoor is er nog wel werk aan de winkel, want voorlopig staat Nederland nog een puntje achter op Turkije in de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.

Dat komt voornamelijk door de 4-2-nederlaag in Turkije, toen Frank de Boer nog bondscoach was. Van Gaal debuteerde deze week tegen Noorwegen. Het werd uiteindelijk 1-1 en het aanvalsspel liet nog wel wat te wensen over. Grote kans dat Van Gaal met zijn manschappen aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat het voorin beter loopt tegen de Montenegrijnen. Tip: als je denkt dat dit lukt, kun je wedden op de voorspelling ‘Nederland maakte meer dan 2,5 goals’. Hiervoor staat een quote van 1.66.

Hopen op herhaling

Zo slecht gaat het nog niet met Montenegro in deze kwalificatiereeks. Het uiteindelijke doel is wel om een keer plaatsing voor een eindtoernooi te behalen. De afgelopen drie WK’s werden niet behaald, maar het ging steeds beter. Van één overwinning naar vier naar vijf zeges in de reeks voor het WK 2018. Daarna ging het weer dramatisch in de kwalificatie voor het pan-Europese EK 2020. Met nul overwinningen werd Montenegro vijfde van de vijf deelnemers in de groepsfase. Het land is gebrand op revanche.

En dat lukte al met zeges op Letland (1-2) en Gibraltar (4-1), gevolgd door een nipte 0-1-nederlaag tegen Noorwegen. Afgelopen week leek het vrij kansloos te worden op bezoek bij Turkije. Na een half uur stond het 2-0 en aan het einde van de reguliere speeltijd 2-1. Maar in de zevende minuut van de blessuretijd sloeg Montenegro alsnog toe en daarmee werd het 2-2. Tip: in drie van de vier kwalificatiewedstrijden tot nu toe scoorden beide teams. Je kunt wedden op de voorspelling dat dit ook nu gaat gebeuren, tegen een quote van 2.11.

Onderlinge resultaten

Het affiche Nederland – Montenegro stond nog nooit eerder op het programma. Montenegro bestaat als onafhankelijk (voetbal)land pas sinds de afsplitsing van Servië in 2006.

Teamnieuws

Voor bondscoach Louis van Gaal is het vooral de vraag hoe hij Nederland wil laten voetballen: 4-3-3 of toch 5-3-2? Die eerste formatie werd gebruikt tegen Noorwegen, maar het ging stroperig en Steven Berghuis werd in de rust zelfs naar de kant gehaald. Donyell Malen kwam voor hem in de ploeg. Daley Blind en Cody Gakpo moeten na een matige wedstrijd wellicht op de bank plaatsnemen.

Deze interlandperiode stelt Montenegro het zonder sterspeler Stevan Jovetić. De aanvaller van Hertha BSC raakte in de Bundesliga geblesseerd. De grote man moet nu Stefan Savić worden. De centrumverdediger nam zijn ploeg ook in Turkije aan de hand. Lazio-rechtsback Adam Marušić zorgde voor de aansluitingstreffer en Risto Radunović maakt de 2-2.

Nederland – Montenegro tip

Nederland – Montenegro: waar de bezoekers zullen hopen op een stunt, is het voor Oranje natuurlijk van enorm belang om deze wedstrijd wel te winnen, het liefst behoorlijk overtuigend. Tip: wedden op de voorspelling ‘Nederland leidt bij rust en wint’ met een quote van 1.47 bij Toto.

Nederland – Montenegro WK 2022 kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 1.14
Gelijkspel: 7.35
Winst Montenegro: 15.00