18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NAC Breda – Feyenoord wedden, tips en quotes 3 maart 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: NAC Breda – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 3 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

NAC Breda mag geen plek meer zakken op de ranglijst terwijl de focus van Feyenoord vol op de beker ligt. Wie pakt de punten?

Vier punten boven de streep

Na de promotie vorig jaar vanuit de Jupiler League was de doelstelling voor coach Stijn Vreven duidelijk deze jaargang: niet degraderen. Het liefst wil NAC de nacompetitie helemaal ontlopen, waarmee het dus drie ploegen onder zich moet houden. Voorlopig lukt dat met een vijftiende positie in de tussenstand. FC Twente, Roda JC en Sparta Rotterdam staan op de onderste drie plaatsen. De voorsprong op zowel FC Twente als Roda bedraagt vier punten. NAC zal alles op alles zetten om deze voorsprong vast te houden.

Het hele seizoen weet NAC nog niet echt in een goede vorm te geraken. In september wonnen de Bredanaars achtereenvolgens van FC Groningen (2-1) en Feyenoord (0-2), maar hierop verloor de ploeg van ADO Den Haag (0-1), Roda JC (1-0) en PEC Zwolle (0-2). Goede en slechte wedstrijden losten elkaar dit seizoen af met mooie overwinningen zoals die tegen Feyenoord, maar ook tegen FC Utrecht (3-1) en Heracles Almelo (6-1). Daartegenover staan wedstrijden zoals die tegen Roda JC (1-0), Ajax (0-8) en FC Twente (1-2), waar men niet over naar huis kan schrijven. De in de winterstop vastgelegde Mitchell te Vrede is goed gestart met twee goals in vijf duels en hij kan NAC wellicht aan meer doelpunten helpen in het restant van het seizoen.

Is dit seizoen mislukt?

Vorig seizoen was heel Nederland vol lof over Feyenoord en dat was terecht. De Rotterdammers pakten knap de landstitel en konden zich dit seizoen gaan melden in de Champions League. Met nieuwe aankopen als Ridgeciano Haps, Jerry St. Juste, Sofyan Amrabat, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson hoopte Feyenoord dit succes te evenaren. De realiteit is anders. In Europa had de havenclub niets in de melk te brokkelen en in de Eredivisie staat Feyenoord liefst 23 punten achter op koploper PSV, waarmee de vijfde plaats in de tussenstand momenteel het lot van de Rotterdammers is.

In de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie werd driemaal verloren. Van FC Groningen (3-0) en Heracles Almelo (1-0) werd nog gewonnen, maar VVV-Venlo (1-0), Vitesse (3-1) en PSV (1-3) bleken te sterk voor de Rotterdamse club. Ondertussen bereikte het team van Giovanni van Bronckhorst wel succes in de beker. In de halve finale werd met 3-0 gewonnen van Willem II en hiermee meldt Feyenoord zich eind april in de bekerfinale tegen AZ. Een mogelijke bekerwinst kan dit seizoen nog een beetje glans geven, maar in de competitie is het al een mislukte jaargang gebleken.

Onderlinge resultaten

NAC speelde tot voor kort niet graag tegen Feyenoord. Van de laatste zes wedstrijden won Feyenoord er vier, met 1-0, 3-1, 0-1 en 3-0. NAC wist één keer een punt te pakken. Eerder dit seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar al in Rotterdam. NAC wist verrassend te winnen door doelpunten van Giovanni Korte en de inmiddels al uit Breda vertrokken Thomas Enevoldsen.

Beide teams bijna compleet

Olivier Rommens is de enige afwezige bij NAC Breda. Hij speelde dit seizoen nog geen minuut mee bij het team van Stijn Vreven. Verder is het team compleet.

Giovanni van Bronckhorst kan niet beschikken over Jerry St. Juste en Sam Larsson. De kans is dus groot dat Bart Nieuwkoop als rechtsback start en Jean-Paul Boëtius als linksbuiten.

NAC Breda – Feyenoord tip

NAC Breda verdedigt een voorsprong van vier punten op de degradatiezone, waar Feyenoord de ogen minder richt op de competitie en meer op de bekerfinale. Ondanks dat lijkt Feyenoord de betere papieren te hebben. Tip: een overwinning van Feyenoord met een quote van 1.48 bij Toto.

NAC Breda – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst NAC Breda: 5.90
Gelijkspel: 4.18
Winst Feyenoord: 1.48