18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Monaco – Borussia Dortmund wedden, tips en quotes 19 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Monaco – Borussia Dortmund, Champions League
Aanvang: woensdag 19 april 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.31

Het treffen tussen Borussia Dortmund en Monaco had volgens velen helemaal niet gespeeld mogen worden, een dag nadat er een aanslag werd gepleegd op de selectie van de Duitsers. Maar de wedstrijd werd een dag later alsnog afgewerkt, en Monaco ging er niet heel verrassend met de zege vandoor. Intussen heeft Dortmund zich in de eigen competitie weer hersteld. Kan het nog spannend worden tegen Monaco.

Nog niet verwerkt

Dat de schade uiteindelijk betrekkelijk gering was, doet niets af aan het feit dat er enkele uren voor aanvang van de wedstrijd op dinsdag met explosieven een aanslag werd gepleegd op de spelersbus van Borussia Dortmund – en dus op de spelers en staf van die club. Marc Bartra raakte gewond en zijn club moet het enkele weken zonder hem doen. Het is een hele onwerkelijke reden om een speler niet op te kunnen stellen. En het kan niet anders of de aanslag heeft iets gedaan met de mensen van Borussia Dortmund.

Dan is het logisch als de wedstrijd wat langer wordt uitgesteld. Volgens trainer Thomas Tuchel was die behoefte er ook, maar walste de UEFA daar in al zijn wijsheid overheen. Volgens Tuchel werd al kort na de aanslag duidelijk dat de wedstrijd die dag niet meer zou worden gespeeld, maar de UEFA zou wel eenzijdig hebben meegedeeld dat het een dag later alsnog moest gebeuren. Tuchel en zijn spelers gaven aan dat ze het gebeuren van een dag eerder op woensdag echt nog niet hadden verwerkt. Ongetwijfeld heeft dit ook meegespeeld in het uiteindelijke 2-3 verlies.

Spannende titelstrijd

En met die uitslag zullen beide ploegen verder moeten. Borussia Dortmund verloor van Monaco maar was afgelopen weekend in de Bundesliga wel weer succesvol. Eintracht Frankfurt werd met 3-1. Marco Reus keerde na ruim een maand terug op het veld en scoorde al na een paar minuten. Frankfurt kwam nog wel op gelijke hoogte, maar na goal van Sokratis en Aubameyang stond de eindstand op het scorebord. Overigens maakt Borussia Dortmund geen enkele aanspraak meer op de titel, want daarvoor is met name Bayern München al te ver uitgelopen.

In Frankrijk is Monaco nog altijd verwikkeld in een zeer spannende titelstrijd. Dat is iets wat we de laatste jaren niet hebben gezien in de Ligue 1, want PSG werd telkens kampioen. Soms zelfs al vele weken voor het einde van de competitie. Het vertrek van met name Zlatan Ibrahimovic heeft blijkbaar toch veel invloed, want PSG moet zes speelronden voor het einde Monaco nog steeds voor zich dulden. Monaco staat op 77 punten en PSG op 74. Nice volgt meteen met 73 punten, al hebben de nummers één en twee wel een duel minder in de benen dan de nummer drie.

Monaco – Borussia Dortmund tip

Monaco heeft zich natuurlijk een uitstekende uitgangspositie verworven door drie uitgoals te maken. Dat bleek in de vorige ronde ook al een garantie voor doorgaan naar de volgende ronde. We zien Borussia Dortmund wel winnen in Monaco, maar of het genoeg is om de halve finale te halen? Toto heeft een 2.31 quote voor de overwinning van Dortmund genoteerd.

Monaco – Borussia Dortmund Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Monaco: 2.67
Gelijkspel: 3.65
Winst Borussia Dortmund: 2.31