18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Mexico – Zweden voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Mexico – Zweden, WK 2018
Aanvang: woensdag 27 juni, 16.00 uur
Beste wedtip: winst Mexico
Bookmaker: Toto
Quote: 2.32

Voor groepsleider Mexico en Zweden, dat drie punten heeft, staat er een cruciale wedstrijd op het programma. In de laatste poulewedstrijd moet Zweden eigenlijk winnen, terwijl Mexico voor de groepswinst gaat. Hier de voorspelling, quotering en vooruitblik van de wedstrijd Mexico – Zweden.

Vlekkeloze start Mexico

Mexico had zich geen betere start van het WK kunnen wensen. Zes punten uit twee wedstrijden en slechts één tegendoelpunt. Na de verrassende, maar dikverdiende overwinning op titelhouder Duitsland werd ook Zuid-Korea in de groepsfase verslagen. Een pingel van Carlos Vela en een goal in de tweede helft van spits Javier Hernández zorgen voor een 1-2 overwinning van Mexico op de Koreanen.

Wie vooraf had voorspeld dat niet Duitsland, maar Mexico na twee wedstrijden soeverein aan de leiding ging in groep F, was waarschijnlijk met opgetrokken wenkbrauwen aangekeken. Toch is Mexico een ploeg die in vorm zeker voor een WK-stunt kan zorgen. Het beschikt over ervaren spelers als Andrés Guardado en Javier Hernández, terwijl ook talentvolle jongelingen als PSV’er Hirving Lozano in de eerste weken excelleren in Rusland.

De sublieme start van de Mexicanen levert een hosannastemming op in het land. Net als een goede quotering. Wedden op een winstpartij van Mexico kan met een quotering van 2.32.

Zweden geeft punt in slotseconde uit handen

De wedstrijd Zweden – Duitsland verliep voor de Scandinaviërs tot aan de zesennegentigste minuut volgens plan. Niet verliezen was het devies, want daardoor zou het verschil met de Duitsers drie punten blijven. Dat deed het niet, want Toni Kroos zorgde in de blessuretijd voor een overwinning op zijn Duits: 1-2.

Een gigantische klap voor Zweden, dat twee wedstrijden lang prima voetbal liet zien. Ook zonder superster Zlatan Ibrahimovic kunnen de Zweden goed mee op het hoogste niveau. Het leverde een krappe overwinning op tegen Zuid-Korea en de veelbesproken late nederlaag tegen de Duitsers.

De verliespartij tegen onze oosterburen lijkt fataal te worden. Zweden moet meer punten halen dan Duitsland vanwege het onderlinge resultaat. Dat moet dan gebeuren tegen Mexico, terwijl Duitsland het puntloze Zuid-Korea treft.

Groepshoofd Mexico is een lastige kluif, waardoor wedden op de voorspelling dat Zweden wint een quotering van 3.07 oplevert.

Onderlinge geschiedenis

Zweden won twee van de vier edities van Mexico – Zweden. De laatste keer was in 2009: 0-1. Een wedstrijd van bijna tien jaar geleden biedt natuurlijk geen goede graadmeter en garantie voor succes, maar de Scandinaviërs zullen moed putten uit de resultaten van het verleden.

Mexico – Zweden tip

Twee ploegen die kans maken op de volgende ronde dus. De kans bij de Mexicanen is nagenoeg honderd procent, terwijl het voor Zweden een bijzonder lastig verhaal lijkt. Ze moeten sowieso winnen, gezien het feit dat de Duitsers de zwakke broeder Zuid-Korea treffen. Daarnaast lijken de Mexicanen beter in vorm. Tip en voorspelling: wedden op een overwinning van Mexico met een quotering van 2.32 bij Toto.

Mexico – Zweden, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Mexico: 2.32
Gelijkspel: 3.09
Winst Zweden: 3.07