18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Max Verstappen Wedden Formule 1 2020

Joris Gemen

De sportwereld is begonnen met het likken van de wonden. Die zijn ontstaan door het uitgebroken coronavirus. Het virus legde in korte tijd vrijwel de hele sportwereld plat. Ook de Formule 1 ontkwam niet aan COVID-19. Nu de stofwolken zijn opgetrokken, gaat het seizoen 2020 van de Formule 1 bijna van start. Op 5 juli staat het eerste onderdeel op het programma: de Oostenrijk GP. Ook Max Verstappen is weer van de partij. In dit artikel geven we tips die helpen bij het wedden op Max Verstappen in de Formule 1 seizoen 2020.

Veranderingen ten opzichte van 2019

Door de coronacrisis zijn er een aantal dingen anders binnen de Formule 1. Zo heeft de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) de nieuwe Formule 1-kalender inmiddels bevestigd. Deze ziet er echter compleet anders uit dan de Formule 1-kalender van 2019. Er zijn tot nu toe acht races in Europa bevestigd. Die races worden in tien weken afgewerkt. Op dit moment bevat de kalender alleen de Europese races. De FIA verwacht binnenkort ook de races buiten Europa in te kunnen delen.

Het nieuwe Formule 1-seizoen zou aanvankelijk een recordaantal kennen van 22 races. Dat kan uiteindelijk door de coronacrisis niet volledig gerealiseerd worden. Er zijn een aantal races uitgesteld of afgelast. De volgende races zijn afgelast: GP van Australië, GP van Azerbeidzjan, GP van Frankrijk, GP van Japan, GP van Monaco, GP van Nederland en de GP van Singapore. De GP van China, de GP van Bahrein, de GP van Vietnam en de GP van Canada zijn uitgesteld, en worden dus mogelijk alsnog verreden.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint in Oostenrijk op 5 juli (Red Bull Ring). Vervolgens vindt er nóg een race plaats in Oostenrijk op 12 juli. Daarna volgt er een race in Hongarije op 19 juli (Hongaroring) en vervolgens twee in Groot-Brittannië (Circuit Silverstone) op 2 en 9 augustus. Dan komen we alweer bij de zesde race aan. Die wordt verreden in Spanje (Circuit de Catalunya) op 16 augustus. Daarna volgt er een in België (Spa-Francorchamps) op 30 augustus en eindigden we in Italië (Autodromo Nazionale Monza) op 6 september.

Belangrijke informatie omtrent Verstappen

Allereerst is het van belang om over algemene informatie te beschikken. Verstappen maakt in 2020 nog altijd deel uit van Red Bull Racing. Hij sloot zich in 2016 aan bij dat team en verlengde afgelopen winter zijn contract tot 2023.

In februari presenteerde Red Bull Racing de nieuwe auto van Verstappen. Het betreft een RB16 en dat is de opvolger van de RB15. De RB16 lijkt in een aantal opzichten op de RB15, maar heeft vanzelfsprekend vernieuwingen. Zo moet de rand van de vloer de ruimte onder de auto aerodynamisch afsluiten om te zorgen voor een bepaalde mate van onderdruk. De auto wordt op die manier op het wegdek gezogen. Daarnaast zijn de sidepods boller vormgegeven en is de auto aan de achterkant erg slank. Op die manier kan er zoveel mogelijk lucht naar de achterkant van de auto worden doorgevoerd.

Verstappen in 2019

Het Formule 1-seizoen van 2019 werd het beste seizoen tot nu toe van Verstappen. Hij eindigde uiteindelijk met drie overwinningen en twee officiële pole-positions op de derde plek in het klassement.

Zijn eerste klus was de GP van Australië. Daar bemachtigde hij meteen een podiumplaats. Vervolgens duurde het even voordat Verstappen zijn eerste overwinning van het seizoen mocht noteren. Ruim drie maanden later wist hij namelijk de GP van Oostenrijk te winnen. Die overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Verstappen startte slecht en viel ver terug in de rangschikking, maar begon vervolgens aan een opvallende inhaalrace. Hij haalde uiteindelijk Charles Leclerc nog in. De Monegaskische autocoureur domineerde de race vanaf het begin, maar moest toch toestaan dat Verstappen hem alsnog inhaalde.

De tweede overwinning kwam tot stand in de GP van Duitsland. Het werd een bewogen race waarin de weersomstandigheden een grote rol speelden. De baan was in het begin kletsnat en dat zorgde voor slippartijen en uitvallers. Verstappen wist uiteindelijk overeind te blijven. De derde en tevens laatste overwinning werd behaald tijdens de GP van Brazilië. Daar startte Verstappen bovendien vanuit de pole-position.

In de GP van Hongarije presteerde hij iets unieks. Hij was de allereerste Nederlander met een pole-position in de Formule 1. Het lukte hem uiteindelijk niet om de eerste plaats te bemachtigen. Veel scheelde dat echter ook niet, want hij eindigde als tweede achter Lewis Hamilton. Vervolgens flikte hij dat kunstje opnieuw tijdens de GP van Mexico. Daar behaalde Verstappen de tweede pole-position in zijn carrière.

Uiteindelijk eindigde Verstappen op de derde plaats in het klassement. Aan het eind de rit stond hij op een totaal van 278 punten. Met die score moest hij Valtteri Bottas (326 punten) en Hamilton (413 punten) voor zich dulden.

Wedden op Verstappen in 2020

Nu we hebben teruggeblikt op de prestaties van Verstappen in 2019 is het goed om vooruit te kijken. We gaan het specifiek hebben over de verschillende weddenschapen die je rondom de Formule 1 2020 en Verstappen kunt afsluiten.

GP van Oostenrijk

Bookmakers bieden op dit moment verschillende weddenschappen aan omtrent de eerste race van het nieuwe seizoen: de GP van Oostenrijk. Allereerst volgt natuurlijk de meest gangbare weddenschap: de winnaar van de GP. Hamilton en Verstappen zijn de grootste kanshebbers – en tevens favorieten – voor de overwinning. Aan een overwinning van die coureurs is een quotering van 3.00 verbonden. Hierna volgt Charles Leclerc met een quotering van 6.00 en Valtteri Botas met een quotering van 7.00. Deze weddenschap kun je tevens uitbreiden door het winnende team te voorspellen. Bij deze weddenschap is Mercedes GP met een quotering van 2.10 de grootste kanshebber voor de winst. Dat is het team van Hamilton én Bottas. Daarna volgt Red Bull Racing met een quotering van 2.50. Dat is het team van Verstappen. Ferrari sluit de top-drie af met een quotering van 3.75.

Daarnaast kun je wedden op de coureur die de snelste ronde gaat neerzetten in Oostenrijk. Hier is Verstappen met een quotering van 3.25 dé favoriet. Daarna volgt Hamilton met een quotering van 3.50 en Bottas met een quotering van 6.00. Ook hier is een uitbreiding mogelijk van het type auto dat de snelste ronde gaat winnen. Hier is Mercedes GP de grootste kanshebber met een quotering van 1.85. Daarna volgt Ferrari met 1.85 en Red Bull Racing met 3.25.

Andere weddenschappen

Uiteraard zijn er ook andere weddenschappen beschikbaar omtrent de Formule 1 en Max Verstappen. Zo kun je nu al voorspellen wie de uiteindelijke kampioen gaat worden van de Formule 1 2020.

Volgens de bookmakers is Hamilton de favoriet voor de eindzege. Aan die weddenschap is een quotering van 1.50 verbonden. De bookmakers hebben wat minder vertrouwen in Verstappen als kampioen van de Formule 1. Aan die weddenschap is een quotering van 6.00 verbonden. Bottas komt op de derde plaats met een quotering van 13.00.

Daarnaast kun je ook specifiek wedden op het team dat kampioen gaat worden. Mercedes, het team van Hamilton, is volgens de bookmakers de grootste kanshebber. Wedden op Mercedes als kampioen levert een quotering van 1.25 op. Daarna volgt Red Bull Racing, het team van Verstappen, met een quotering van 5.50. Op derde plaats komt Ferrari met een quotering van 11.00.