18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – Celta de Vigo wedden, tips en quotes 11 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Manchester United – Celta de Vigo, Europa League
Aanvang: donderdag 11 mei 2017, 21.05 uur
Beste wedtip: Manchester United wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Twee ploegen die in eigen land helemaal niet aan een bijzonder seizoen bezig zijn, treffen elkaar in de halve finale van de Europa League. Manchester United won het uitduel bij Celta de Vigo met 0-1. Een mooi uitgangspunt voor het bereiken van de finale via de return. Maar het is ook een fragiele basis. Met een snel doelpunt van de Spanjaarden kan het nog zomaar een gekke wedstrijd worden.

Vijf nederlagen op rij

Om maar te illustreren aan wat voor een matig seizoen Celta de Vigo bezig is, hoeven we alleen maar naar de laatste vijf wedstrijden te kijken. Die gingen namelijk allemaal verloren, waarbij de club bovendien ook maar één keer tot scoren kwam. Dat was in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Sevilla. In de Europa League werd dus de eerste wedstrijd van Manchester United verloren. Ook waren er nederlagen tegen Betis Sevilla, Athletic de Bilbao en afgelopen weekend tegen Malaga.

Celta de Vigo is al veilig, want met nog drie wedstrijden te gaan kunnen de onderste ploegen niet meer in de buurt komen. Voor een club die in het niet al te verre verleden nog wel eens degradeerde, is dat al een prima resultaat. Maar vorig jaar veroverde de ploeg dus wel een plaats die recht gaf op Europees voetbal. Het was voor het eerst in tien jaar dat de ploeg weer deel mocht nemen aan een Europees toernooi. Dan is het een mooie prestatie om tot de halve finale te reiken, maar dat lijkt dan ook wel het eindstation.

League Cup en FA Cup

Het is ook geen schande om er uit te gaan tegen Manchester United, al kan Celta de Vigo op een goede dag ook zomaar de Engelsen uitschakelen. De ongenaakbare club die Manchester United met name onder Alex Ferguson was, raakt steeds meer in de vergetelheid. Onder David Moyes, Louis van Gaal en nu Jose Mourinho zijn de oude tijden nog niet weergekeerd. In februari pakte de ploeg wel de League Cup; afgelopen seizoen was de FA Cup datgene waarmee Van Gaal afscheid nam. Maar een nieuwe landstitel is nog ver weg, laat staan een eindoverwinning in de Champions League.

Als we kijken naar de huidige ranglijst, behoort Manchester United samen met Arsenal, Manchester City en Liverpool tot de clubs die flink op achterstand zijn gezet door Tottenham Hotspur. Die ploeg is op zijn beurt Chelsea nagenoeg uit het oog verloren. United verloor weliswaar slechts vier keer, maar speelde intussen maar liefst veertien keer gelijk. De club was sinds eind oktober 25 duels ongeslagen, maar daarin werden wel 24 punten verspeeld.

Manchester United – Celta de Vigo tip

Celta de Vigo is dus niet meteen kansloos, maar Manchester United is wel duidelijk favoriet om ook de tweede wedstrijd naar zich toe te trekken. Toto heeft daar een quote van 1.59 voor over.

Manchester United – Celta de Vigo Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.59
Gelijkspel: 3.79
Winst Celta de Vigo: 5.26