18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Tottenham Hotspur wedden, tips en quotes 11 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Liverpool – Tottenham Hotspur, Premier League
Aanvang: zaterdag 11 februari 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: Tottenham Hotspur wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.16

Tottenham Hotspur is voorlopig de beste van de rest, maar een gat van negen punten overbruggen naar koploper Chelsea lijkt een ondoenlijke klus. Voor Liverpool betekent de zwakke reeks van de laatste tijd een einde aan alle illusies over het winnen van een prijs. Met nog een verlies zou de positie van Jurgen Klopp zelfs wel eens ter discussie kunnen komen te staan.

Gelijke spelen

Op dit moment zitten er maar vier punten tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. Toch doet die eerste het slecht en presteren de Spurs juist prima. Mede door die tegenstelling hebben ze de laatste weken stuivertje gewisseld op de ranglijst. Met 24 duels in de benen en nog veertien speelronden te gaan, heeft Tottenham Hotspur vijftig punten verzameld. Liverpool heeft er zoals gezegd vier minder, goed voor een huidige vierde plaats.

Van midden tot eind december deed Liverpool het nog goed. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Middlesbrough, stadgenoot Everton, Stoke City en Manchester City. Daarna kwam de klad er in, met vooral gelijke spelen en verliespartijen. Dat leidde tot afhaken in de titelrace, want niemand houdt voor mogelijk dat Liverpool nog dertien punten goedmaakt op Chelsea.

Ook de hoop op ander zilverwerk werd de grond in geboord. In de League Cup werd over twee duels verloren van Southampton. En daardoor speelt die ploeg de finale tegen Manchester United, en niet Liverpool. In de FA Cup was het ook vrij snel gedaan. Met de nodige moeite ging League Two-club Plymouth Argyle dankzij Liverpool uit het toernooi, maar drie dagen na de uitschakeling in de League Cup ging ook de droom van de FA Cup dankzij Wolverhampton Wanderers aan diggelen. Liverpool kan zich helemaal richten op de Premier League, al zal ook dat tevergeefs zijn.

Mede dankzij Janssen

Tottenham Hotspur verloor twee maanden geleden voor het laatst, van Manchester United in de competitie. Sindsdien werden er tien overwinningen en twee gelijke spelen genoteerd. Meest veelzeggend is misschien wel dat de Spurs in de FA Cup met 4-3 wonnen van Wycombe Wanderes, een club van het vierde niveau. Dat lijkt niet bijzonder, maar in die speelronde werden er links en rechts ploegen uitgeschakeld door clubs die één, twee of zelfs meer divisies lager speelden. Tottenham Hotspur had toch de veerkracht om een overwinning af te dwingen. Mede dankzij Vincent Janssen. Hij verdiende en verzilverde de gelijkmakende penalty en gaf de assist op de winnende goal.

Door de goede prestaties is Tottenham Hotspur opgeklommen naar de tweede plaats. Dat lijkt echter het hoogst haalbare, want Chelsea heeft negen punten meer en op die ploeg staat momenteel nauwelijks maat. Zoals analist Alan Shearer aangaf: ik zie Chelsea nog wel een paar keer verliezen, maar ik zie de andere ploegen niet al hun wedstrijden winnen.

Liverpool – Tottenham Hotspur tip

Eén van de wedstrijd die Tottenham Hotspur misschien niet gaat winnen, is die tegen Liverpool. Toch zijn de Spurs favoriet. De quote van Toto voor hun overwinning is 3.16.

Liverpool – Tottenham Hotspur Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 2.26
Gelijkspel: 3.10
Winst Tottenham Hotspur: 3.16