18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip 11 december 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Liverpool – Napoli, Champions League wedden
Aanvang: dinsdag 11 december 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: Liverpool wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.35

In Groep C zijn de verschillen zo klein dat alle clubs nog van positie kunnen wisselen. Liverpool moet thuis winnen van Napoli om in ieder geval een kans te maken op overwintering in de Champions League. Dit zijn de wedtips en quotes bij Liverpool – Napoli.

Zelfs winst op Napoli is geen garantie voor overwintering

Zo soeverein als Liverpool in de Premier League is, zo moeizaam vergaat het de Reds in de Champions League. De huidige koploper in Engeland verloor al zijn drie uitduels in de CL 2018/19 en staat momenteel op de 3e plaats in poule C.

Zelfs als Liverpool van Napoli wint, is plaatsing voor de achtste finale niet zeker. Indien PSG wint in Belgrado tegen Rode Ster en Liverpool wint met 1 goal verschil (niet zijnde de uitslag 1-0) van Napoli, blijft Liverpool 3e. Het onderling resultaat is bij een 2-1, 3-2 etc. in het voordeel van Napoli omdat de Italianen thuis met 1-0 wonnen en de uitgoals in zo’n geval dubbel tellen. Een 1-0 zege volstaat wel voor Liverpool: dan wordt het doelsaldo 9-7 voor Liverpool en 7-5 voor Napoli. Op basis van de meer gemaakte goals gaat Liverpool Napoli voorbij.

Dit seizoen vielen er in de 2 CL-thuisduels van Liverpool telkens minimaal 4 goals. In 7 van de 8 laatste thuiswedstrijden van Liverpool in het hoofdtoernooi werden steeds minimaal 3 goals gescoord. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals worden gemaakt tijdens Liverpool – Napoli is gequoteerd op 2.09. Wedden op meer dan 4.5 goals bij Liverpool – Napoli heeft een quotering van 3.45.

De ongeslagen status van Napoli

Napoli is dit seizoen nog ongeslagen in CL-verband. De Partenopei zijn ook op dreef in de Serie A, waar in 15 competitieduels slechts 2 nederlagen werden geleden. Spijtig genoeg voor de Zuid-Italianen is er de suprematie van Juventus: de achterstand van 8 punten is niet gemakkelijk te overbruggen.

Wat voor Liverpool geldt, is in iets mindere mate ook van toepassing op Napoli: uitduels winnen in de CL lukt niet, punten verzamelen op vreemde bodem daarentegen wel. Zowel in Belgrado als in Parijs speelde Napoli gelijk. In het Parc des Princes hadden de Italianen zelfs de zege voor het grijpen, maar Angel Di Maria bezorgde PSG in de 93e minuut nog een punt. Met een zege in Parijs was Napoli al verzekerd geweest van de achtste finales.

Gezien de ongeslagen status van Napoli is de dubbele kans een wedoptie. Een X of Napoli wint heeft een quotering van 2.03. Anderzijds is Liverpool op Anfield nagenoeg onaantastbaar en hebben de Engelsen in het recente verleden heel vaak met 2 goals verschil gewonnen. Voorspellen dat Liverpool met handicap -1 wint, is gequoteerd op 2.35.

Anfield als decor van grootse wedstrijden

Liverpool won 6 van zijn laatste 7 thuisduels in de Champions League. In 4 van die 6 gewonnen wedstrijden hielden de Engelsen de nul. In de Premier League bleef Liverpool in 10 van zijn 16 duels verschoond van een tegengoal. Voorspellen dat Liverpool wint zonder tegendoelpunt heeft een quotering van 2.90.

Liverpool heeft een zege van minimaal twee doelpunten verschil nodig om een plaats bij de beste 2 veilig te stellen. Wedden op Liverpool wint & Over 2.5 goals is gequoteerd op 2.01. Gezien de vele doelpuntrijke thuisduels van Liverpool in de CL mag de wedoptie Liverpool wint & Over 3.5 goals, gequoteerd op 3.10, niet worden uitgevlakt.

In de meest recente CL-duels van Liverpool vielen in de 1e helft de meeste goals. Wedden op ‘in de 1e helft vallen de meeste goals bij Liverpool – Napoli’ heeft een quotering van 2.85. Roberto Firmino schoot telkens raak in Liverpools laatste 3 CL-thuisduels. Wedden op een goal van Firmino tegen Napoli is gequoteerd op 2.24. Lorenzo Insigne maakte in 3 van Napoli’s laatste 4 CL-wedstrijden een goal. Voorspellen dat hij een doelpunt maakt tegen Liverpool is gequoteerd op 2.75.

Teamnieuws

Liverpool zag onlangs verdediger Joe Gomez wegvallen met een gebroken been. Hij is lange tijd uit de roulatie. Napoli heeft geen blessuregevallen behalve rechtsbuiten Simone Verdi, die sinds eind oktober aan de kant staat.

Liverpool – Napoli tip

Een 1-0 volstaat voor Liverpool om te overwinteren in de Champions League. Winnen met 2 goals verschil verschaft de Reds echter meer lucht. Een winst met 2 goals verschil behoort zeker tot de mogelijkheden gezien Liverpools recente historie in thuisduels in de Champions League. Tip bij het wedden op Liverpool – Napoli: Liverpool wint met handicap -1, bij Toto gequoteerd op 2.35.

Liverpool – Napoli Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 1.54
Gelijkspel: 3.85
Winst Napoli: 4.35