18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Leicester City – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip, 11 september 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Leicester City – Manchester City, Premier league
Aanvang: Zaterdag 11 september 2021, 16.00 uur
Beste wedtip: Winst Manchester City & Over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.19

De interlandverplichtingen zitten er weer op en de bal gaat weer rollen in de Europese topcompetities. Zo ook in de Premier League, waar Leicester City het in eigen huis opneemt tegen regerend landskampioen Manchester City. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Leicester City – Manchester City.

Zes uit drie

Leicester City begon goed aan het seizoen door de Engelse Supercup (Community Shield) te winnen van Manchester City. Daarna begon de competitie en de eerste wedstrijd werd daarin met 1-0 van Wolverhampton gewonnen door een goal van Jamie Vardy. In de tweede wedstrijd ging het mis voor Leicester, want het verloor met pijnlijke cijfers (4-1) van West Ham. In het duel voor de interlandperiode stelden The Foxes wel orde op zaken door met 1-2 van Norwich City te winnen.

Vardy was ook in dat duel goed voor één treffer, waardoor zijn totaal op twee staat na drie wedstrijden. Het totaal van Leicester staat op zes punten en dat is momenteel goed voor een negende plek. Het gat tot nummer twee West Ham is echter slechts één punt. Alleen Tottenham was nog foutloos tot nu toe.

Draad opgepakt

Manchester City verloor de Engelse Supercup dus van Leicester en tot overmaat van ramp verloor het ook nog de eerste competitiewedstrijd van Tottenham. Een valse start dus, maar inmiddels heeft City zich weer herpakt. Het won na deze nederlagen namelijk met 5-0 van Norwich City en met 5-0 van Arsenal.

Door deze uitslagen staan The Citizens net boven Leicester City op de ranglijst van de Premier League. De ploeg uit Manchester staat namelijk met zes uit drie op de zevende plek. De club heeft al wel een doelsaldo van plus negen, wat duidelijk het hoogste doelgemiddelde is.

Teamnieuws

Bij Leicester zijn Wesley Fofana, Nampalys Mendy en Jonny Evans al vanaf begin augustus geblesseerd. Daarnaast is Ayoze Pérez tot eind september geschorst vanwege een rode kaart.

Aan de kant van Manchester zijn Kevin De Bruyne en Phil Foden al vanaf begin augustus niet inzetbaar wegens blessures. Benjamin Mendy speelt ook niet, want hij wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding. De linksback moet tenminste tot 10 september in de gevangenis verblijven. De kans dat hij de elfde gelijk speelt lijkt daardoor uitgesloten.

Vorig seizoen

Leicester bleek aan het begin van dit seizoen de sterkste. Ook vorig seizoen won het de eerste wedstrijd van Manchester City. Toen werd het 2-5 voor Leicester, mede door een hattrick van Jamie Vardy. Leicester benutte maar liefst drie strafschoppen in dat duel. Later dat seizoen wist City met 0-2 te winnen. Mendy was destijds nog trefzeker. Dit keer is City de favoriet met een quote van 1.57. Een overwinning van Leicester City levert een quotering van 5.10 op.

Leicester City – Manchester City tip

Manchester City kende een valse start dit seizoen en verloor al van Leicester.  Des te groter zullen de revanchegevoelens zijn. Daarnaast heeft City zich al herpakt en haalde het twee keer met 5-0 uit. Bij Leicester waren de overwinningen een stuk minder overtuigend. De tip voor Leicester City – Manchester City is daarom: Winst Manchester City & Over 2.5 goals. Deze voorspelling levert een quotering op van 2.19.

Leicester City – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Leicester City: 5.10
Gelijkspel: 4.05
Winst Manchester City: 1.57