18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Juventus – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 16 april 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Juventus – Ajax, Champions League wedden
Aanvang: dinsdag 16 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Juventus wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 3.05

Ajax kreeg veel lof toegezwaaid voor het spel in Amsterdam tegen Juventus. De 1-1 op eigen veld biedt nog kansen voor de return, al wint Juventus dit seizoen praktisch al zijn duels in Turijn. Dit zijn de wedtips voor Juventus – Ajax.

Meespelen spelverdeler is een vraagteken

Als het kampioenschap op doelsaldo beslist wordt, lijkt Ajax verzekerd van de titel. De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdag met 6-2 van Excelsior, terwijl concurrent PSV niet verder kwam dan een moeizame 2-1 zege op De Graafschap.

PSV moet een achterstand van 12 doelpunten ophalen, dat is normaal gesproken te veel gevraagd in de laatste 4 wedstrijden. Minder positief nieuws voor Ajax was het uitvallen van Frenkie de Jong. De middenvelder moest voortijdig het veld verlaten vanwege hamstringklachten. Het is niet zeker dat De Jong van de partij is tegen Juventus.

Inclusief voorrondeduels speelde Ajax dit seizoen 15 Champions League-wedstrijden. Op de terugmatch tegen Dinamo Kiev na, kwam Ajax telkens tot scoren. Juventus scoorde in 8 van zijn 9 CL-duels. Een logische wedtip lijkt daarom: ‘beide teams scoren’, gequoteerd op 1.80.

Juventus houdt het zakelijk

Juventus miste Giorgio Chiellini in het heenduel. De verdediger lijkt op tijd fit voor de return. Massimiliano Allegri kon het zich permitteren in het uitduel tegen SPAL een vrijwel volledig reserve-elftal op te stellen. Moise Kean maakte de openingstreffer in dat duel. Genoeg voor de winst was het niet. SPAL won uiteindelijk met 2-1.

Moise Kean scoorde telkens 1 keer in zijn laatste 4 Serie A-wedstrijden. De aanvaller werd in Amsterdam echter op de bank gehouden. Kean heeft een quotering van 2.34 voor een goal tegen Ajax. Een veiligere optie lijkt echter te wedden op een goal van Cristiano Ronaldo, die een quotering van 1.75 heeft en Juventus’ laatste 4 CL-goals maakte.

In duels van Ajax tegen Bayern (3-3 thuis) en Real Madrid (1-4 uit) vielen er meer dan 3.5 goals, maar tegen Juventus hoeven dergelijke uitslagen niet te worden verwacht. In geen van de 9 CL-duels die Juve dit seizoen speelde, werden er meer dan 3.5 goals gescoord. In 5 van die wedstrijden vielen er zelfs minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.95.

Met Chiellini is Juventus vrijwel onverslaanbaar en onpasseerbaar

Er viel deze jaargang weinig eer te behalen voor clubs die aantraden in het Allianz Stadium van Juventus. Manchester United was de enige ploeg die erin slaagde te winnen. Parma en Genoa hielden Juventus op een remise.

Ajax kan daar tegenover stellen dat het dit CL-seizoen nog ongeslagen is in uitwedstrijden. Wedden op de dubbele kans ‘X of Ajax’ heeft een quotering van 1.94. Afgaande op de recente duels zijn Dusan Tadic (scoorde in de laatste 3 CL-uitduels van Ajax) en David Neres (scoorde in Ajax’ laatste 2 CL-wedstrijden) de aangewezen personen om te scoren.

Tadic heeft een quotering van 3.20 voor een goal tegen Juventus en Neres is gequoteerd op 4.65 voor een doelpunt tijdens Juventus – Ajax. Mocht Chiellini inderdaad terugkeren in de basis, dan is dat slecht nieuws voor Ajax. Met Chiellini in de ploeg wint Juventus vrijwel altijd en houdt het vaak de nul. Juventus wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 3.05 en de weddenschap ‘Juventus wint en niet beide teams scoren’ heeft een quotering van 2.70.

Juventus – Ajax tip

Juventus won dit seizoen, op 3 wedstrijden na, al zijn 21 thuisduels. Met routinier Chiellini in de verdediging is de ploeg ook nog eens onpasseerbaar. Ajax scoorde weliswaar op het veld van Bayern en Real, maar Juventus is van een ander kaliber. Tip bij het wedden op Juventus – Ajax: Juventus wint zonder tegendoelpunt, gequoteerd op 3.05.

Juventus – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Juventus: 1.64
Gelijkspel: 3.70
Winst Ajax: 4.95