18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Istanbul Basaksehir – Galatasaray voorspelling – wedden, quotes en tip 15 december 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Istanbul Basaksehir – Galatasaray, Süper Lig wedden
Aanvang: zaterdag 15 december 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: Istanbul Basaksehir wint & minder dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 3.95

Vrijwel altijd maken clubs uit Istanbul de dienst uit in de Süper Lig. Dit seizoen is dat ook het geval, zij het niet door de traditionele top 3. Koploper Istanbul Basaksehir ontvangt stadgenoot Galatasaray. Dit zijn de wedtips en quotes in de voorbeschouwing op Istanbul Basaksehir – Galatasaray.

Gevestigde orde lijdt terreinverlies

De afgelopen twee seizoenen bestond de top 4 in de Süper Lig louter uit clubs uit Istanbul. Dit seizoen lijken de machtsverhoudingen zoek te zijn. Fenerbahçe staat voorlaatste, Galatasaray is de nummer 7 en Besiktas de nummer 4.

Istanbul Basaksehir, in 2017 2e en in 2018 3e, stevent af op het landskampioenschap. De club, die sinds 2014 wordt geleid door trainer Abdullah Avci, heeft na 15 duels een voorsprong van 7 punten op Kasimpasa en Antalyaspor. Besiktas en Galatasaray hebben een achterstand van 8 punten op hun stadgenoot.

Galatasaray is al weken uit vorm: ‘Cimbom’ won slechts één van zijn laatste zeven competitieduels. Istanbul Basaksehir is daarentegen haast niet te stoppen. Basaksehir boekte 6 zeges in zijn laatste 7 Süper Lig-wedstrijden. Opvallend is dat in competitieduels van beide clubs weinig gescoord wordt. Bij Galatasaray in slechts 3 van de laatste 9 duels meer dan 2.5 goals en bij Basaksehir in 9 van de laatste 10 wedstrijden minder dan 2.5 goals. Daarom is de quote van 2.05 voor meer dan 2.5 goals bij Istanbul Basaksehir – Galatasaray aan de hoge kant.

Basaksehir is baas op eigen veld tegen Galatasaray

Op basis van de recente onderlinge resultaten zou je echter een doelpuntrijk duel verwachten. In 5 van de laatste 8 duels tussen Basaksehir en Galatasaray werden minimaal meer dan 3.5 goals gescoord. Wedden op meer dan 3.5 goals is gequoteerd op 3.60.

Basaksehir won 3 van zijn laatste 4 competitieduels thuis tegen Galatasaray met ruime cijfers, respectievelijk 5-1, 4-0 en 4-0. Voorspellen dat Basaksehir wint & meer dan 2.5 goals is gequoteerd op 3.10. Wedden op Basaksehir wint & meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 5.95.

Handicap wedden is een aan te raden wedoptie gezien de recente resultaten van Basaksehir thuis tegen Galatasary. Wedden op Basaksehir wint met handicap -1 heeft een quotering van 3.35. Voorspellen dat Basaksehir met handicap -2 wint van Galatasary is gequoteerd op 7.80.

Defensie van gewapend beton

Istanbul Basaksehir incasseerde slechts 6 goals in 15 Süper Lig-duels. De huidige koploper in Turkije hield in 10 van zijn 15 competitiewedstrijden de nul. Voorspellen dat Basaksehir zonder tegendoelpunt wint van Galatasaray is gequoteerd op 2.90.

Istanbul Basaksehir won 4 van zijn laatste 7 competitieduels met een 1-0 score. Wedden op Basaksehir wint & minder dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.46. Voorspellen dat Basaksehir wint & minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 3.95. Een nieuwe 1-0 zege voor Basaksehir levert 6.70 keer uw inzet op.

Een doelpuntloze eerste helft kwam dit seizoen al vaak voor bij Süper Lig-duels van Galatasaray: in 6 van de 15 wedstrijden. Wedden op minder dan 0.5 goal in de 1e helft van Istanbul Basaksehir – Galatasaray is gequoteerd op 2.54. De te verwachten doelpuntenmakers zijn Eren Derdiyok (clubtopscorer van ‘Gala’ met 5 goals en afgelopen dinsdag nog trefzeker tegen FC Porto in de CL), Edin Visca (clubtopscorer bij Basaksehir met 5 goals en maker van 2 goals in zijn laatste 2 duels) en Rijad Bajic (3 goals in zijn laatste 6 duels). Wedden op een goal van Derdiyok is gequoteerd op 2.90. Bajic en Visca hebben quotering van respectievelijk 2.51 en 2.65 voor een goal tijdens Istanbul Basaksehir – Galatasaray.

Teamnieuws

Basaksehir mist verdediger Manuel Da Costa en linksbuiten Eljero Elia. Da Costa is geschorst en Elia is geblesseerd.

Galatasaray heeft een grotere lijst van afwezigen. Middenvelder Ryan Donk is geschorst. Aanvallende middenvelder Younes Belhanda is uitgeschakeld vanwege een gescheurde dijbeenspier. Rechtsbuiten Sinan Gümüs kampt met hetzelfde blessureleed als Belhanda. Aanvallende middenvelder Emre Akbaba ontbreekt vanwege een gebroken middenvoetsbeentje.

Istanbul Basaksehir – Galatasaray tip

Istanbul Basaksehir won 6 van zijn laatste 7 competitieduels. Galatasaray boekte slechts 1 zege in zijn laatste 7 Süper Lig-wedstrijden. Bij vrijwel alle laatste 10 competitieduels van beide clubs vielen er minder dan 2.5 goals. Tip bij het wedden op Istanbul Basaksehir – Galatasaray: Basaksehir wint & minder dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 3.95.

Istanbul Basaksehir – Galatasaray Süper Lig wedden

Quotes bij Toto

Winst Istanbul Basaksehir: 1.94
Gelijkspel: 3.35
Winst Galatasaray: 3.75