18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Iran – Spanje voorspelling, wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Iran – Spanje, WK 2018
Aanvang: woensdag 20 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Spanje
Bookmaker: Toto
Quote: 1.17

De verrassende koploper van groep B, Iran, neemt het op tegen Europese grootmacht Spanje. In dit artikel volgt een voorspelling en een aantal quoteringen voor de wedstrijd Iran – Spanje.

Gelukkige zege

Iran kan zich na de gelukkige zege op Marokko voor even koploper van groep B noemen. Beide ploegen waren niet in hun beste vorm en de wedstrijd leek daarom ook in een logisch gelijkspel te eindigen. Echter kreeg Iran nog een vrije trap in de blessuretijd van de wedstrijd en deze werd zeer ongelukkig in eigen doel gekopt door de Marokkaanse verdediger Aziz Bouhaddouz.

De kansen voor de Iraniërs om de achtste finales van dit WK te halen zijn door de zege gestegen. De quotering daarvoor is nu 3.40. De overwinning moet ook goed geweest voor het zelfvertrouwen van Iran en dat zullen ze zeker nodig hebben met het oog op de twee laatste, en tevens zwaarste, poulewedstrijden tegen Spanje en Portugal.

Hoogstaande wedstrijd

Op 1 december 2017 vond de loting voor het wereldkampioenschap in Rusland plaats. Het hart van iedere voetballiefhebber ging waarschijnlijk harder kloppen toen Portugal en Spanje samen in een groep werden ingedeeld. Al vrij vroeg stond deze wedstrijd op het programma en het werd een wedstrijd met twee prachtige treffers en één absolute uitblinker; Cristiano Ronaldo vervulde een heldenrol met een hattrick. Nadat Portugal al vroeg op voorsprong was gekomen na een penalty nam Spanje het initiatief en kwam het via Diego Costa op gelijke hoogte. Toch waren het de Portugezen die via Ronaldo vlak voor rust weer aan de leiding kwamen. Spanje zat niet bij de pakken neer en boog de 2-1 achterstand binnen het uur om in een 2-3 voorsprong. De 2-3 was er een om in te lijsten; met een volley schoot Nacho de bal prachtig via de binnenkant van de paal in het Portugese doel. De wedstrijd leek in Spaans voordeel te worden beslist maar vlak voor tijd mocht Ronaldo nog één keer aanleggen voor een vrij trap. De ster van Real Madrid krulde de bal over de muur in het doel en werd hiermee de held van Portugal.

Nu beide teams op één punt staan betekend het dat ze alles op alles moeten zetten om de volgende ronde te bereiken. Spanje treft op weg naar de knock out-fase Iran als eerste horde. Dat Spanje en Portugal nog steeds de grootste kanshebbers zijn voor een plek in de volgende ronde blijkt uit de quotering van 1.20 voor beide landen.

Onderlinge resultaten

Iran en Spanje troffen elkaar nog nooit in een officieel duel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Iran kan er geen beroep worden gedaan op middenvelder Omid Ebrahimi (ribblessure) en verdediger Roozbeh Cheshmi (blessure onbekend).

Bij Spanje hoeft men niemand te missen in aanloop naar het treffen met Iran.

Spanje – Iran tip

De Spanjaarden moeten deze wedstrijd winnen om zicht te blijven houden op de knock-outfase. Ondanks de achterstand van twee punten op Iran lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Spanjaarden de volgende ronde zullen bereiken.

Dat Iran niet de gedoodverfde winnaar van dit duel is blijkt wel uit de quotering bij het wedden op een Iraanse overwinning; je krijgt dan maar liefst 16.55 keer je inzet terug. De wedtip voor dit duel luidt als volgt: Spanje wint met een quotering van 1.17 bij Toto.

Iran – Spanje WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Iran: 16.55
Gelijkspel: 6.08
Winst Spanje: 1.17