18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Iran – Portugal voorspelling, wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Iran- Portugal, WK 2018
Aanvang: maandag 25 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Portugal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.63

Het is spannend in groep B. Portugal, Iran en Spanje maken alle drie aanspraak op een plek in de volgende ronde. Iran weet dat alleen een overwinning de sleutel is naar de knock-outfase en Portugal hoeft slechts één punt te halen om datzelfde doel te realiseren.

Stugge ploeg

Iran trof in haar tweede groepsduel Spanje. Wie op voorhand dacht dat Spanje deze wedstrijd wel even makkelijk zou winnen kwam bedrogen uit. Iran bood goed tegenstand en was een aantal keer gevaarlijk wanneer het in de buurt van de Spaanse sluitpost David De Gea kwam. In de 54e minuut kwamen de Spanjaarden door een gelukje op 0-1. De Iraanse verdediger Seyed Majid Hosseini schoot de bal via de voet van Diego Costa in eigen doel. Even was de schrik groot bij de Spanjaarden toen Iran langszij leek te komen, maar Saeid Ezatolahi zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

De Iraniërs kunnen al met al tevreden zijn over de wijze waarop ze het de Spanjaarden moeilijk hebben gemaakt. Iran in de knock-outfase is dan ook geen kansloze weddenschap. Wedden op Iran in de volgende ronde levert een quotering op van 5.50.

Het zal voor Iran tegen Portugal net zo moeilijk worden als tegen Spanje. Dat de Portugezen als favoriet worden gezien in dit duel is geen verrassing en de quotering is met 1.63 dan ook laag. Maar met het gedisciplineerde voetbal en de kans op de volgende ronde als motivatie, zou Iran een resultaat kunnen behalen tegen Portugal. De quoteringen liggen dan wat hoger met 3.50 voor een gelijkspel en 5.50 voor een overwinning van Iran.

Portugese superster

Portugal heeft de gedeeld topscorer van dit wereldkampioenschap in de gelederen. Cristiano Ronaldo liet met een hattrick tegen Spanje zien waarom hij tot de beste spelers ter wereld behoort. In de tweede wedstrijd tegen Marokko was Ronaldo al na vier minuten trefzeker en dit was ook de enige treffer van de wedstrijd. Dat de Portugezen niet mochten klagen na de zege op Marokko is een understatement. Marokko was het merendeel van de wedstrijd de betere partij en miste het nodige geluk.

Seleção das Quinas heeft door de overwinning op de Marokkanen vier punten in totaal. Bij winst op Iran wordt, naast het bereiken van de knock-outfase, een grote stap gezet richting de groepswinst. Een extra tip voor het afsluiten van een weddenschap is dan ook Portugal als winnaar van groep B aanwijzen. De quotering bij deze weddenschap is 2.60. Of dit gaat lukken hangt mede af van het resultaat van Spanje in z’n laatste wedstrijd tegen Marokko.

Onderlinge resultaten

De laatste ontmoeting tussen deze twee landen vond op plaats op het WK van 2006. In groep D won Portugal destijds met 2-0 van Iran.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Aan de kant van Iran zijn er twee blessures. Middenvelder Ehsan Haji Safi (dijbeenblessure) en verdediger Roozbeh Cheshmi (spierblessure) zijn er tegen Portugal niet bij.

Bij de Portugezen is er niemand geblesseerd of afwezig.

Iran – Portugal tip

In de ontknoping van groep B is er veel mogelijk. Spanje en Portugal lijken toch de grootste kanshebbers op een plek in de achtste finales. Wedden op de exacte top-2 van deze groep levert bij Spanje-Portugal een quotering op van 1.75 en bij Portugal-Spanje 2.05.

Portugal lijkt voor deze wedstrijd de beste papieren te hebben en Iran zal vooral gaan verdedigen en loeren op de counter. Een Portugese overwinning lijkt dan ook voor de hand liggend. De wedtip is als volgt: Portugal wint met een quotering van 1.63 bij Toto.

Iran – Portugal WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Iran: 5.50
Gelijkspel: 3.50
Winst Portugal: 1.63