18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Inter – Lazio Roma wedden, tips en quotes 30 december 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Inter – Lazio Roma, Serie A
Aanvang: zaterdag 30 december 2017, 18.00 uur
Beste wedtip: dubbele kans X2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

Een mooi affiche in Italië: Lazio gaat op bezoek bij Inter.

Malheur bij Inter

De Nerazzurri vinden we bij de start van speelronde achttien van de Serie A terug op de derde plaats. Inter verloor dit seizoen pas twee keer, maar dat gebeurde wel in de laatste twee wedstrijden. De eerste nederlaag leed het op eigen veld tegen Udinese: 1-3. Een week later verloor het weer, dit keer van Sassuolo: 1-0. Door die nederlagen staat Inter nu vijf punten achter op koploper Napoli.

De gifbeker was nog niet leeg, want midweeks kreeg Inter weer een flinke klap te verduren. In de strijd om de Coppa Italia werd het in de kwartfinale uitgeschakeld door de dit seizoen zo geplaagde stadsgenoot AC Milan. In de verlenging besliste Patrick Cutrone de wedstrijd door de enige treffer van de wedstrijd te maken: 1-0. Daardoor kunnen de Nerazzurri zich na de winterstop helemaal op de competitie gaan richten.

Romeinse doelpuntenmachine

Na Juventus is het verrassend genoeg Lazio Roma, de nummer vijf in de Serie A, dat de meeste doelpunten heeft gescoord. Maar liefst 43 doelpunten werden er gescoord in zeventien wedstrijden. Bijna de helft van die productie komt op naam van Ciro Immobile. De Italiaan scoorde al zestien keer en gaf ook al zeven assists. Daarmee is hij de waardevolste speler van de Italiaanse competitie.

Doordat er in de laatste vijf wedstrijden maar acht punten werden behaald, zijn de Romeinen de koppositie en de plekken voor rechtstreekse Champions League-plaatsing ietwat uit het oog verloren. Met nog een wedstrijd tegoed staat Lazio vier en twee punten achter op nummer drie Inter en nummer vier AS Roma.

Teamnieuws

Bij Inter zijn alle vaste krachten fit. Danilo D’Ambrosio en Zinho Vanheusden zijn er niet bij. De Italiaan en de Belg kampen beiden met een knieblessure, die hen nog lang aan de kant houdt.

Bij Lazio zitten er ook weinig spelers in de ziekenboeg. Doelman Federico Marchetti en centrale verdediger Maurício zijn een twijfelgeval, Davide Di Gennaro is er sowieso niet bij.

Historie en stats

Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen won Lazio er vijf. Inter versloeg de Romeinen vier keer, één keer werden de punten verdeeld. De laatste twee keer wonnen de Milanezen. Op de voorlaatste speeldag van vorig seizoen werd door Inter met 1-3 gewonnen, mede door een eigen doelpunt van Nederlander Wesley Hoedt. De andere ontmoeting tussen beide ploegen vorig jaar werd in Giuseppe Meazza met 3-0 gewonnen door Inter.

Opvallend: in die tien ontmoetingen tussen Inter en Lazio Roma werden er maar liefst negen rode kaarten uitgedeeld. Een wedstrijd die garant staat voor veel commotie dus.

Inter – Lazio Roma tip

Inter is de laatste wedstrijden niet in vorm en snakt naar de winterstop. In de laatste vier wedstrijden werd er op alle fronten maar één punt gepakt. In de topwedstrijden is Lazio wisselvallig. Juventus en AC Milan werden verslagen, maar er werd ook verloren van Napoli en AS Roma. Daardoor lijkt de beste tip X2, oftewel dat het gelijk wordt of dat Lazio wint. Deze weddenschap vind je bij Toto met een quotering van 1.76.

Inter – Lazio Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Inter: 2.16
Gelijkspel: 3.62
Winst Lazio Roma: 3.43