18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Go Ahead Eagles – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 22 september 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Go Ahead Eagles – PSV voorspelling, Eredivisie
Aanvang: woensdag 22 september 2021, 18:45 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.25

PSV dient zichzelf te herpakken na de wedstrijd tegen Feyenoord als de ploeg van Roger Schmidt afreist naar de Adelaarshorst van Go Ahead. Delen de mannen uit Deventer een tweede tik uit of weten de Eindhovenaren aan het langste eind te trekken? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Go Ahead Eagles – PSV.

Geen slechte start

Go Ahead werd vorig seizoen tweede achter kampioen SC Cambuur, maar wist wel te promoveren. Op de laatste speeldag van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen was de ploeg van Kees van Wonderen mede afhankelijk van het resultaat van de Graafschap, dat het opnam tegen Helmond Sport en met 0-0 gelijkspeelde. Doordat Go Ahead wel wist te winnen tegen Excelsior (0-1) kwam deze club op een gelijk puntenaantal met de Graafschap. Het was uiteindelijk een beter doelsaldo dat Go Ahead direct deed promoveren.

In de zomer die daarop volgde raakte Go Ahead niet alleen aanvoerder Sam Beukema kwijt aan AZ, ook sterkeeper Jay Gorter vertrok. De 21-jarige doelman, die het record verbrak van de meeste clean sheets in één seizoen van de Keuken Kampioen Divisie (23), vertrok naar Ajax. De club uit Deventer verdiende een kleine twee miljoen aan beide transfersommen, maar had dan ook flinke gaten te vullen. Dat deden ze door onder meer Warner Hahn aan te trekken als opvolger van Gorter. Hij kwam transfervrij over van het Belgische Anderlecht. Duitser Gerrit Nauber werd overgenomen van SV Sandhausen, hij vult dit seizoen de rol van Beukema in als centrale verdediger naast Justin Bakker. Ook wisten de Eagles zich te versterken met Ragnar Oratmangoen van Cambuur en Philippe Rommens van TOP Oss.

Go Ahead kende een goede generale repetitie in aanloop naar het duel van woensdag: het wist de beladen IJsselderby te winnen nadat het PEC Zwolle na vierenhalf jaar weer trof op het hoogste niveau. In een beladen duel in de Adelaarshorst trok de thuisploeg aan het langste eind door de wedstrijd in de tweede helft te beslissen. Giannis Botos maakte het enige doelpunt en kroonde zich daarmee tot matchwinner. Het is voor Go Ahead de tweede overwinning in zijn vijfde wedstrijd, er werd eerder al een zege behaald tegen Sparta (2-0). Heerenveen, Feyenoord en Cambuur wisten wel te winnen van de Eagles.

In de vorige drie duels wist Go Ahead altijd als eerste te scoren. Mocht je willen inzetten op ‘beide teams scoren’ levert je dat een quote op van 1.86.

Rotterdamse kater verwerken

Na de bliksemstart van dit seizoen en de indruk die PSV ook in Europees verband maakte, kwam de verliespartij tegen Feyenoord van afgelopen zondag als donderslag bij heldere hemel. Noem het gerust een meteorietenregen. Buiten het feit dat er met 0-4 voetballes werd gegeven door de Rotterdammers, nam de wedstrijd ook nog eens bakken met kritiek en onvrede jegens coach Schmidt met zich mee. Men was vooral niet te spreken over het wisselbeleid van Schmidt: de Duister besloot om basisklanten Van Ginkel en Madueke geen basisplek te geven en haalde in de wedstrijd al vroeg grote namen Zahavi, Götze en Gakpo eruit. Met name die laatste wissel schoot bij vele PSV-fans in het verkeerde keelgat.

De 0-4 gold als eerste verliespartij van het seizoen. PSV was als enige ploeg nog ongeslagen toen het aan de aftrap begon tegen het Feyenoord van Arne Slot. Voor die wedstrijd kenden de Eindhovenaren nog een topper, uit bij AZ. Door de zege (0-3) ging PSV dan ook met een goed gevoel het duel tegen Feyenoord in, maar tevergeefs. Aanvoerder Jens Toornstra (2x), clubtopscorer Bryan Linssen en nieuweling Cyriel Dessers wisten PSV-keeper Joel Drommel te passeren.

Een overwinning in de Adelaarshorst zou PSV in het zadel helpen om hun goede vorm weer op te pakken. Wedden op ‘PSV wint zonder tegendoelpunt’ brengt je op een quote 2.07

Onderlinge resultaten

Go Ahead en PSV stonden al 75 keer eerder tegenover elkaar. November 1983 was de laatste keer dat de Eagles wonnen van PSV, het werd toen 2-1 in Deventer. In totaal won PSV 48 edities, gingen er 16 naar Go Ahead en werd en 11 keer gelijkgespeeld.

Teamnieuws

Bij Go Ahead is Jacob Mulenga – oud FC Utrecht – de enige geblesseerde buiten de bekende blessures van Sam Crowther en Frank Ross.

PSV moet het zonder Mario Götze stellen. De Duitser is niet goed uit het duel met Feyenoord gekomen. Daarnaast komt de wedstrijd met Go Ahead ook te vroeg voor de al even geblesseerde Ibrahim Sangaré. Rechtsback Phillip Mwene lijkt wel weer fit genoeg te zijn, maar het is nog maar de vraag of hij ook de voorkeur krijgt boven Jordan Teze.

Go Ahead Eagles – PSV tip

Go Ahead Eagles – PSV: PSV heeft de beste papieren om de punten mee te nemen naar Eindhoven. Het heeft ook wel wat te bewijzen aan zijn aanhang en zou daarom alles geven voor een resultaat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Go Ahead, dat echter een soort houdini-act uit zijn hoge hoed moet toveren om een resultaat te kunnen behalen. Tip: wedden op de voorspelling ‘PSV wint’ geeft je een quote van 1.25.

Go Ahead Eagles – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Go Ahead Eagles: 9.55
Gelijkspel: 5.70
Winst PSV: 1.25