18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Girona – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 9 januari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Girona – Atlético Madrid, Copa del Rey
Aanvang: woensdag 9 januari 2019, 19.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.10

Twee clubs uit de Primera División staan tegenover elkaar in het Spaanse bekertoernooi: Girona – Atlético Madrid. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Vooral gelijke spelen

Girona promoveerde in het seizoen 2016/17 voor het eerst in de clubhistorie naar de Primera División, het hoogste niveau van de Spaanse voetbalpiramide. Hierin liet de club zien graag langer hoog te spelen, door tiende te worden en zich dus met gemak te handhaven. Deze jaargang gaat het opnieuw goed, met een negende plaats in de tussenstand, al is de afstand tot de degradatiestreep met zes punten er wel een om nog in de gaten te houden.

Girona won dit seizoen vijfmaal en verloor evenzovaak. Vooral het aantal gelijke spelen springt eruit; acht van de achttien gespeelde competitieduels eindigden in een puntendeling. De laatste twee competitiewedstrijden achtereen eindigden ook gelijk, tegen achtereenvolgens Getafe (1-1) en Levante (2-2). Tip: je kunt wedden dat deze wedstrijd ook gelijk eindigt. Deze voorspelling heeft een quote van 3.10 bij Toto.

Schier onverslaanbaar

Al jarenlang wordt Diego Simeone geroemd om zijn prestaties met Atlético Madrid, waar hij sinds 2011 de scepter zwaait als hoofdtrainer. De Argentijn was geen onbekende in Madrid, waar hij eerder speelde tussen 1994 en 1997 en tussen 2003 en 2005. Voor Atlético was hij coach bij Racing Club, Estudiantes, River Plate, San Lorenzo, Catania en opnieuw Racing Club. Met Atlético werd hij eenmaal landskampioen en won hij één keer de beker. Ook de Europa League en UEFA Super Cup (beiden tweemaal) werden gewonnen.

Dit seizoen is Atlético de eerste achtervolger van koploper Barcelona. Vijf punten is het verschil tussen de bovenste twee clubs. Opvallend is dat Barcelona wel vaker verloor dan Atlético: twee om één. Atlético speelde echter ook acht keer gelijk, waardoor het toch op achterstand staat. De Madrilenen verloren dus wel pas één keer in de competitie, van Celta de Vigo (2-0). Je kunt de goede vorm gebruiken als tip voor je voorspelling en wedden dat Atlético in elk geval op voorsprong komt, met een quote van 1.63.

Onderlinge resultaten

Deze Girona – Atlético Madrid is de vierde maal dat deze twee clubs in officieel verband tegenover elkaar staan. De eerdere drie ontmoetingen leverden telkens een gelijkspel op. Achtereenvolgens werd het 2-2, 1-1 en 1-1.

Teamnieuws

Girona mist verdedigers Johan Mojica, Aday en Carles Planas, net als middenvelder Pere Pons en aanvallers Patrick Roberts en Seydou Doumbia. Zij moeten allen toekijken met een blessure.

Coach Diego Simeone moet het bij Atlético stellen zonder Filipe Luís en Lucas Hernández achterin. Ook voorin zijn er twee spelers niet bij; Gelson Martins en Diego Costa hebben blessures.

Girona – Atlético Madrid tip

Bij deze Girona – Atlético Madrid staan twee ploegen tegenover elkaar waarbij dit seizoen vooral het grote aantal gelijke spelen enorm opvalt. Dit is dan ook een idee om te gebruiken bij je voorspelling om hierop te wedden. Tip: gelijkspel met een quote van 3.10 bij Toto.

Girona – Atlético Madrid Copa del Rey wedden

Quotes bij Toto

Winst Girona: 4.55
Gelijkspel: 3.10
Winst Atlético Madrid: 1.90