18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Getafe – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 6 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Getafe – Barcelona, Primera Division wedden
Aanvang: zondag 6 januari 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Barcelona wint & minder dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.17

De eerste seizoenshelft in de Primera Division zit er bijna op. Barcelona reist in speelronde 18 af naar Getafe. De Madrileense ploeg beschikt dit seizoen over één van de beste defensies in La Liga. Dit zijn de wedtips en quotes voor Getafe – Barcelona.

Heft in handen genomen

Barcelona heeft de zaken weer op de rit gekregen na een mindere periode tussen eind september en begin oktober. De Catalanen hebben de koppositie in La Liga weer in handen gekregen en staan 3 punten los van nummer 2 Atletico Madrid.

De Blaugranas wonnen hun laatste 4 competitieduels zonder ook maar één goal te incasseren. Wedden op Barcelona wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 2.26. Een andere wedoptie, gezien het feit dat Barcelona de laatste tijd amper tegengoals incasseert, is ‘Scoren beide teams in de wedstrijd? Nee’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.95.

Lionel Messi scoorde 6 keer in zijn laatste 3 competitiewedstrijden. In de 17 duels die de Argentijn tegen Getafe speelde, scoorde hij 18 maal. Wedden op Lionel Messi scoort het 1e doelpunt van de wedstrijd Getafe – Barcelona heeft een quotering van 2.45.

Defensie die staat als een huis

Getafe kwam vorig seizoen 3 punten tekort voor Europa League-voetbal. De ploeg uit Madrid eindigde in 2017/18 als 8e. Dit seizoen doen de Azulones weer volop mee in de strijd om Europees voetbal. Getafe is momenteel de nummer 7 van Spanje.

Die klassering dankt de ploeg met name aan de zeer solide defensie. Getafe slikte pas 13 tegengoals en heeft, op Atletico Madrid na, de minst gepasseerde defensie van de Primera Division. Vorig seizoen had Barcelona de grootst mogelijke moeite met Getafe. In Camp Nou bleef het 0-0 en in Getafe was er een benauwde 1-2 zege. Daarom is de wedmogelijkheid ‘Dubbele kans: Getafe wint of X’, gequoteerd op 2.36, er één om op te letten.

In 20 van Getafes 22 laatste competitieduels vielen er minder dan 2.5 goals. Voorspellen dat er minder dan 2.5 goals vallen bij Getafe – Barcelona is gequoteerd op 2.25. Wedden op Barcelona wint & minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 3.75. Een quotering van 2.17 is er voor de weddenschap ‘Barcelona wint & minder dan 3.5 goals’.

Topdefensie versus topaanval

Competitieduels van Barcelona zijn dit seizoen daarentegen wel rijk aan goals. Zo vielen er in 6 van Barça’s 9 laatste La Liga-wedstrijden meer dan 3.5 goals. In 5 van die 6 duels werden er telkens minimaal meer dan 4.5 goals gescoord. Wedden op meer dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.60. Voorspellen dat er meer dan 4.5 goals vallen bij Getafe – Barcelona heeft een quotering van 5.00.

Recentelijk boekte Barcelona uitzeges van respectievelijk 0-4 op Espanyol en 0-5 op Levante. Gezien deze scoringsdrift is het niet onlogisch dat Barcelona opnieuw een grote uitoverwinning gaat behalen. Het kan daarom lonend zijn om te voorspellen dat Barcelona met handicap -1 gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.15.

In 3 van zijn laatste 4 competitieduels won Barcelona beide helften. Voorspellen dat Barcelona tegen Getafe beide helften wint, heeft een quotering van 2.85. Maar liefst 10 van Getafes 17 competitieduels dit seizoen kenden een 0-0 ruststand. Wedden op minder dan 0.5 goal in de 1e helft heeft een quotering van 3.25.

Teamnieuws

Bij Getafe ontbreken middenvelder Markel Bergara en linksbuiten Amath Ndiaye. Bergara brak eind 2018 zijn been. Ndiaye liep begin 2018 een kruisbandblessure op.

Barcelona moet het stellen zonder Malcom, Rafinha en Umtiti. Rafinha en Umtiti liepen in november 2018 zware blessures op die hen beiden lange tijd aan de kant houden. Malcom verstuikte zijn enkel. Hij heeft de training hervat, maar is zeer waarschijnlijk niet speelklaar. Sergio Busquets kampt met griep. Zijn meespelen tegen Getafe is een vraagteken.

Getafe – Barcelona tip

Getafe beschikt over de op één na minst gepasseerde defensie van Spanje. Barcelona scoort er echter de laatste tijd lustig op los. Gezien de exceptionele aanval van Barcelona zullen de Catalanen naar alle waarschijnlijkheid winnen, al hoeft dit deze keer niet met grote cijfers gepaard te gaan. Tip: Barcelona wint & minder dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.17.

Getafe – Barcelona Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Getafe: 6.85
Gelijkspel: 4.90
Winst Barcelona: 1.43