18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Genoa – Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip 8 juli 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Genoa – Napoli, Serie A
Aanvang: Woensdag 8 juli 2020, 19.30 uur
Beste wedtip: Winst Napoli & over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.74

In deze laatste weken van de Serie A worden de knikkers verdeeld en woensdag spelen er twee teams met hele andere belangen tegen elkaar. Napoli gaat namelijk op bezoek bij Genoa, dat een stuk lager op de ranglijst staat. In dit artikel blikken we vooruit op Genoa – Napoli met de daarbij behorende voorspellingen, tips en quotes.

Strijd tegen degradatie

Genoa moet er in de laatste weken van dit seizoen alles aan doen om niet te degraderen. De club staat momenteel op de zeventiende positie met 27 punten uit dertig wedstrijden. De nummer achttien, Lecce, is de voornaamste concurrent van Genoa. Die club heeft slechts twee punten minder en strijdt daarom ook nog volop mee om degradatie te voorkomen.

Om het doemscenario te ontlopen moet Genoa beter gaan spelen, want de club pakte nog maar weinig punten na de onderbreking van de competitie. Twee om precies te zijn. De nummer zeventien verloor namelijk twee keer en het speelde twee keer gelijk.

Zeker van Europees voetbal

Napoli heeft al een prijs op zak, omdat het de Coppa Italia een aantal weken geleden won door Juventus met strafschoppen te verslaan. Door deze prestatie krijgt de club automatisch een plek in de groepsfase van de Europa League, tenzij het zich weet te plaatsen voor de Champions League. Het lijkt erop dat dit niet gaat lukken. Napoli staat namelijk zesde en moet daarvoor in de top vier eindigen, maar het gat tot de eerste vier is vijftien punten.

De Italiaanse nummer zes doet het wel goed sinds de hervatting van de Serie A. Het won na de break drie van de vier competitieduels. Eerder deze week won Napoli nog van directe concurrent AS Roma, waardoor de club nu evenveel punten heeft als de nummer vijf.

Team nieuws

Napoli kan woensdag niet over alle spelers beschikken, omdat het te maken heeft met schorsingen en blessures. Zo zijn Kalidou Koulibaly en Diego Demme geschorst. Beide spelers kregen eerder deze week een gele kaart in het duel tegen Roma, waardoor ze de aanstaande wedstrijd moeten missen. Daarnaast kampen Fernando Llorente en David Ospina sinds kort met blessures, wat voor extra problemen kan zorgen.

Aan de kant van Genoa zijn het Ivan Radovanović en Domenico Criscito die al een paar wedstrijden afwezig zijn door blessureleed. Radovanović heeft zijn kruisband gescheurd en is voorlopig nog niet terug. Bij Criscito is zijn hamstring het probleem. Het is nog niet bekend wanneer hij weer volledig fit is.

Lang geen zege meer voor Genoa

De laatste keer dat Genoa erin slaagde om van Napoli te winnen in een competitieduel dateert alweer van acht jaar geleden. In 2012 werd het namelijk 3-2 voor Genoa. De laatste twee ontmoetingen verliepen ook niet zo slecht voor de underdog, want deze eindigden in 1-1 en 0-0.

Eerder dit seizoen kwamen de clubs dus niet verder dan 0-0, maar het had zomaar anders kunnen aflopen. Napoli verzuimde namelijk om de kansen af te maken. De club loste zeventien schoten, maar het net werd niet gevonden. Dit keer voorzien de bookmakers weinig problemen voor Napoli. Een zege van de nummer zes heeft namelijk een quote van 1.53.

Genoa – Napoli tip

Napoli is in goeden doen en moet van Genoa kunnen winnen. De thuisploeg is juist niet goed in vorm en staat ook een stuk lager op de ranglijst. De winnaar van de Coppa Italia liet eerder deze week ook nog zien dat het ook tegen een topteam uit Italië is opgewassen. De tip voor Genoa – Napoli is dat Napoli wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling heeft een quote van 1.74.

Genoa – Napoli Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Genoa: 5.75
Gelijkspel: 3.95
Winst Napoli: 1.53