18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Frankrijk – Kroatië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Frankrijk – Kroatië, WK 2018
Aanvang: zondag 15 juli 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: Frankrijk wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

Na 32 dagen en 63 duels nadert de apotheose van het WK. Frankrijk en Kroatië gaan uitmaken wie Duitsland opvolgt als wereldkampioen. Tips, voorspellingen en quoteringen helpen je op weg bij het wedden op de WK-finale.

Zakelijkheid en pragmatisme

Didier Deschamps heeft geleerd van zijn periode als clubtrainer. Zo liet hij in het vorige decennium AS Monaco spectaculair spelen in de Champions League, maar de hoofdprijs bleef uit. De Monegasken verloren de finale van FC Porto, onder leiding van de geslepen Mourinho.

Spektakel is er af en toe nog wel, zie de 4-3 zege op Argentinië, maar zakelijkheid en pragmatisme voeren de boventoon. Sinds Deschamps in 2012 aantrad als bondscoach verloor Frankrijk slechts twee van zijn achttien duels op een eindronde (EK en WK). Zijn winstpercentage op een WK ligt op 73% (acht keer winst in elf duels). Dat is de hoogste winratio voor een trainer die meer dan tien WK-duels coachte.

Voorspellen dat Frankrijk de WK-finale wint, klinkt aannemelijk op basis van de statistieken. Wedden op Frankrijk wint de WK-finale heeft een quotering van 1.89. De weddenschap ‘Kroatië wint de WK-finale’ heeft een quotering van 4.84. De quotering voor ‘Frankrijk wordt wereldkampioen’ ligt lager en bedraagt 1.45. Wedden op ‘Kroatie wint het WK’ is gequoteerd op 2.85.

Contrasterende prestatiecurve

Kroatië was dit WK één van de weinige landen die al zijn pouleduels wonnen. De Oost-Europeanen namen in de groepsfase telkens het heft in handen door de eerste goal van de wedstrijd te maken. Vreemd genoeg kwam het Balkan-land in al zijn wedstrijden in de knock-outfase telkens op achterstand.

Frankrijk daarentegen ploeterde in zijn duels in de poulefase. Pas vanaf de knock-outfase overtuigden Les Bleus door Argentinië, Uruguay en België aan de kant te zetten. In het hele WK stond Frankrik in totaal slechts negen minuten achter. Eenmaal op voorsprong is de ploeg van Deschamps nauwelijks nog te kloppen.

Gezien de statistieken uit de knock-outfase ligt het voor de hand dat, als er gescoord wordt, Frankrijk dat als eerste doet. Bij het voorspellen wie de openingstreffer voor zijn rekening neemt, kom je bij Les Bleus algauw uit bij het spitsenkoppel Antoine Griezmann/Kylian Mbappé. Wedden op Griezmann scoort de eerste goal, is qequoteerd op 4.50, terwijl Mbappé een quotering van 5.15 heeft.

Wedden op spelers die een goal maken in de WK-finale

Voor goals is Kroatië voornamelijk aangewezen op Luka Modric, Mario Mandzukic en Ivan Perisic. Zij scoorden elk twee keer dit WK. Dit zijn hun quotes voor het wedden op een goal in de WK-finale: Modric is qequoteerd op 4.60, Mandzukic op 3.60 en Perisic op 3.70.

Uit de duels met Denemarken, Rusland en Engeland bleek dat Kroatië kwetsbaar is bij vrije trappen en corners. Kopsterke spelers als Raphaël Varane en Samuel Umtiti kunnen daarvan profiteren. Voorspellen dat één van deze verdedigers opnieuw met het hoofd scoort, vind je bij Toto terug bij de ‘WK-specials’: Umtiti scoort een kopgoal heeft een quotering van 20.00.

Wedden op een goal van Raphaël Varane heeft een quotering van 8.15. Antoine Griezmann was tijdens het WK 2018 tot nu toe betrokken bij de helft van de tien goals die Frankrijk maakte: drie goals en twee assists. De weddenschap ‘Griezmann scoort in de WK 2018-finale’ staat gequoteerd op 2.42. Spitsenbroeder Kylian Mbappé heeft voor dezelfde weddenschap een quotering van 2.80.

Kenmerkend voor recente WK-finales

De laatste drie WK-finales werden niet binnen de reguliere speeltijd beslist. Strafschoppen waren nodig bij de finale in 2006. In 2010 en in 2014 behaalden respectievelijk Spanje en Duitsland de wereldtitel na verlengingen. In de laatste 251 minuten van de reguliere speeltijd van een WK-finale werd niet gescoord. Wedden op een winnaar na verlenging heeft een quotering van 6.50, wedden op een winnaar na penalty’s is gequoteerd op 5.00.

Niet geheel verrassend, gelet op de grote belangen die er spelen, zijn de meeste WK-finales niet rijk aan goals. Sinds 1990 was er slechts één WK-finale waarin er meer dan 2.5 goals werden gescoord. Dat was in 1998 toen Frankrijk met 3-0 won van Brazilië. Zet die trend zich door, dan is het aannemelijk de voorspelling te doen dat er minder dan 2.5 goals worden gescoord in de WK 2018-finale. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Frankrijk – Kroatië heeft een quotering van 1.42. De weddenschap ‘meer dan 2.5 goals’ heeft een quotering van 2.65.

Onderlinge duels

Frankrijk en Kroatië speelden vijf keer eerder tegen elkaar, waarvan het drie keer een vriendschappelijk duel betrof. Die oefenduels leverden twee zeges voor Frankrijk op (3-0 en 2-0) en één gelijkspel (0-0). Op een eindronde troffen beide landen elkaar in 1998 en in 2004. Bij het WK 1998 won Frankrijk in halve finale met 2-1. Bij het EK 2004 was er geen winnaar, het duel eindigde in 2-2.

Afgaande op de onderlinge resultaten tijdens een eindronde en het feit dat Kroatië in elk van zijn zes WK 2018-duels een goal maakte en Frankrijk in vijf van zijn zes WK 2018-duels doel trof, is het niet ondenkbaar om te voorspellen dat beide teams scoren. Wedden op beide teams scoren heeft een quotering van 2.35.

Frankrijk – Kroatië tip

Frankrijk heeft een beduidend zwaardere route moeten afleggen naar de WK-finale in vergelijking met Kroatië. Les Bleus rekenden op overtuigende wijze af met Argentinië, Uruguay en België. Kroatië worstelde daarentegen in de knock-outfase en kwam daarin telkens op achterstand om zich uiteindelijk toch naar de finale te knokken. Gezien het feit dat Frankrijk in elke linie over de betere spelers lijkt te beschikken, ligt de voorspelling voor de hand dat Frankrijk wereldkampioen wordt. Tip: Frankrijk wint de WK-finale, bij Toto gequoteerd op 1.89.

Frankrijk – Kroatië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 1.89
Gelijkspel: 3.19
Winst Kroatië: 4.84