18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Frankrijk – Argentinië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Frankrijk – Argentinië, WK 2018
Aanvang: zaterdag 30 juni 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.46

De eerste knock-outwedstrijd van het WK 2018 betreft direct een duel tussen voetbalgrootmachten Frankrijk en Argentinië. Op deze kraker zijn verscheidene voorspellingen, weddenschappen, quoteringen en tips los te laten.

Afschminking blijft achterwege

Even dreigden spoken uit het verleden op te doemen voor Argentinië. In 2002 vlogen de Zuid-Amerikanen eruit in de groepsfase. Dat lot bleef Argentinië dit keer bespaard. Marcos Rojo maakte tegen Nigeria vlak voor tijd de bevrijdende 2-1.

Zo hield Argentinië zijn WK-droom levend. Argentinië is bij de bookmakers nog steeds een land om rekening mee te houden. Wedden Argentinië als wereldkampioen heeft bij Toto een quotering van 12.00. Omdat Kroatië van alle landen misschien wel de beste indruk achterliet, is de voorspelling gerechtvaardigd dat de Oost-Europeanen een serieuze kandidaat zijn voor de wereldtitel. Wedden op Groep D als de poule waaruit de wereldkampioen komt, heeft een quotering van 6.00.

Sampaoli husselt per wedstrijd zijn team door elkaar. Een vaste elf heeft hij nog niet gevonden. Nieuwelingen als keeper Franco Armani en middenvelder Ever Banega lieten een goede indruk achter. Banega verzond de pass waaruit Lionel Messi de openingsgoal maakte. Gonzalo Higuain en Angel Di Maria waren tegen Nigeria onzichtbaar. Zij worden mogelijk vervangen door Paolo Dybala en Cristian Pavon. Die laatste speler had een sterke invalbeurt in het duel met Nigeria.

Kritische noten ondanks mooie cijfers

Ongeslagen groepswinnaar worden met slechts één tegengoal: dat zou tot tevredenheid moeten stemmen in het Franse kamp. Toch worden er in Frankrijk aardig wat kritische noten gekraakt. De kritiek richt zich vooral op Didier Deschamps. Er wordt getwijfeld of hij wel het maximale uit zijn elftal kan halen.

Met name op aanvallend vlak vallen Les Bleus behoorlijk tegen. In een niet sterk bezette poule maakte Frankrijk slechts drie goals in drie duels. In 270 minuten WK 2018-voetbal produceerde de ploeg van Deschamps amper dertien schoten op doel.

Vrij baan naar de halve finale heeft Frankrijk niet. Mocht Argentinië worden verslagen, dan wacht Uruguay of Portugal in de kwartfinale. Wedden op Frankrijk in de halve finale van het WK heeft een quotering van 2.30. Frankrijk als WK-finalist staat gequoteerd op 4.50.

Knock-outduels vergen een andere aanpak

Sommige duels in de poulefase waren de moeite van het aankijken meer dan waard. Prachtige duels met vele goals gaven kleur aan het WK. Doelpuntrijke wedstrijden hoeven in de knock-outfase niet te worden verwacht aangezien de belangen veel groter zijn.

In tegenstelling tot de groepsfase kan iedere afgestrafte fout direct fataal zijn. Voorzichtigheid is geboden en daarom is het niet verwonderlijk dat het voorkomen van tegengoals prioriteit heeft. De duels uit de achtste finale van het WK 2014 spraken boekdelen: vijf van de acht wedstrijden werden niet in de reguliere tijd beslist. Bij twee van die vijf duels moesten er strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen.

Argentinië speelde vier jaar geleden vier knock-outduels op het WK. Slechts één daarvan werd in de reguliere speeltijd beslist. Als die lijn wordt doorgetrokken is de voorspelling aannemelijk dat er weer een verlenging aan te pas moet komen in een duel van Argentinië. Wedden op een winnaar na verlenging bij Frankrijk-Argentinië heeft een quotering van 5.25. Wedden op een winnaar bij Frankrijk-Argentinië na penalty’s heeft een quotering van 4.50.

Wedden op minder dan 2.5 goals in de knock-outfase

Kenmerkend voor de duels in de knock-outfase van het WK 2014 was het lage aantal goals. In slechts vier van de zestien knock-outwedstrijden vielen er meer dan 2.5 goals binnen de reguliere speeltijd.

Argentinië was de exponent van duels waarin goals een schaars goed waren. Een 1-0 winst na verlengingen tegen Zwitserland in de achtste finale, een 1-0 zege tegen België in de kwartfinale, winst na strafschoppen tegen Nederland nadat dit duel doelpuntloos eindigde en een 1-0 nederlaag in de verlenging van de WK-finale tegen Duitsland. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Frankrijk-Argentinië heeft een quotering van 1.46.

Recente vorm

Frankrijk verloor slechts één van zijn laatste dertien competitieve wedstrijden. Worden vriendschappelijke duels meegerekend, dan staat de teller op drie nederlagen in de laatste zesentwintig wedstrijden.

Argentinië won slechts tien van zijn laatste tweeëntwintig matchen, waaronder overwinningen tegen laagvliegers als Haïti, Ecuador en Singapore. Als alleen competitieve duels meetellen, won Argentinië vijf van zijn laatste vijftien duels.

De Zuid-Amerikanen speelden in 2018 vier keer tegen een Europese tegenstander. Na winst op Italië volgden nederlagen tegen Spanje en Kroatië en een gelijkspel tegen IJsland.

Frankrijk – Argentinië tip

Overtuigend was het niet wat beide landen dit WK tot nog toe lieten zien. Frankrijk scoort moeizaam, maar incasseert amper tegengoals. Argentinië moest in elk duel in de groepsfase minimaal één tegentreffer slikken.

Een winnaar is niet gemakkelijk te voorspellen omdat beide landen elkaar nauwelijks lijken te ontlopen. Voetbal in de knock-outfase vergt een andere aanpak. Het accent zal waarschijnlijk op de verdediging worden gelegd waardoor er weinig goals vallen. Wedden op weinig goals is aan te bevelen, daarom luidt de tip: minder dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.46.

Frankrijk – Argentinië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 2.29
Gelijkspel: 2.93
Winst Argentinië: 3.30