18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Willem II wedden, tips en quotes 28 februari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Feyenoord – Willem II, KNVB Beker
Aanvang: Woensdag 28 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.86

Om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan, moet Feyenoord winnen van Willem II om de finale van de KNVB Beker te bereiken.

Indrukwekkende staat van dienst in De Kuip

Feyenoord kende geen goede generale repetitie in de aanloop naar het bekerduel tegen Willem II. De Rotterdammers werden afgelopen zondag in De Kuip overklast door PSV. Door de 1-3 nederlaag zakte Feyenoord naar de vijfde plaats. Het gat met nummer drie AZ groeide naar elf punten. Met nog negen duels te gaan lijkt een top drie-klassering, en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor de (tweede voorronde van de) Europa League, niet meer haalbaar.

Een kortere en ook gunstigere route naar Europees voetbal is het winnen van de KNVB Beker. De bekerfinale wordt op zondag 22 april, twee weken voor de laatste speelronde in de Eredivisie, gespeeld. De winnaar van de KNVB beker plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League en hoeft, om de Europa League te bereiken, een voorronde minder te spelen dan de nummer drie van de Eredivisie.

Feyenoord speelde in dit seizoen louter bekerwedstrijden op eigen bodem. Achtereenvolgens ADO Den Haag (2-0), de amateurs van Swift (4-1), Heracles Almelo (3-1) en PSV (2-0) werden uitgeschakeld. In de Kuip heeft Feyenoord in bekerverband een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. De laatste vijftien bekerduels werden allemaal in winst omgezet. In 2010 verloor Feyenoord voor het laatst een bekerduel op eigen veld.

Jeremiah St. Juste, voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, en Sam Larsson, die al enkele weken uit de roulatie is, ontbreken tegen Willem II. Mogelijk komt daar ook Steven Berghuis bij. De aanvaller liet zich in de rust van Feyenoord-PSV wisselen vanwege liesklachten. Hij is een twijfelgeval voor het halve finale-duel van de KNVB Beker.

Belangrijke zege

Willem deed afgelopen zondag goede zaken in de strijd tegen degradatie. Dankzij de 1-0 zege op Roda JC hebben de Tricolores een kloof van negen punten geslagen op hekkensluiter Sparta. De voorsprong op Roda JC en FC Twente, die op de degradatie-play-off-plaatsen staan, bedraagt zes punten.

De Tilburgers staan voor het eerst sinds 2005 in de halve finale van het bekertoernooi. Willem II bereikte de laatste vier dankzij een uitzege op amateurclub CSV Apeldoorn (2-4) in de eerste ronde, thuiszeges op Heerenveen (2-1) en RKC Waalwijk (3-0) in respectievelijk de tweede en derde ronde. In de kwartfinale ontdeed Willem II zich in het eigen stadion na strafschoppen van Roda JC nadat er een 2-2 eindstand op de borden stond.

Fran Sol was in de laatste drie bekerduels van Willem II drie keer succesvol. Hij is gedeeld bekertopscorer met vier goals. Andere spelers die recentelijk in de competitie uitblonken, zijn Ben Rienstra (met twee goals en één assist) en Bartholomew Ogbeche (met één goal en één assist) in de laatste vier Eredivisie-wedstrijden.

Verdedigers Fernando Lewis en Konstantinos Tsimikas kregen in het kwartfinale-duel tegen Roda JC hun tweede gele kaart van het toernooi. Die tweede gele prent leverde hen een schorsing op voor het duel tegen Feyenoord. Tsimikas scoorde reeds drie keer dit bekerseizoen. Aanvaller Ismail Azzaoui, sinds begin februari aan de kant, is nog een vraagteken.

Feyenoord – Willem II head to head

Feyenoord en Willem II troffen elkaar dit seizoen in het begin van de competitie. De Rotterdammers hadden geen enkele moeite met Willem II. Na veertig minuten stond het 4-0, de eindstand was 5-0. De laatste vier onderlinge duels won Feyenoord allemaal, steeds zonder een tegengoal te incasseren. Half december 2015 had Feyenoord voor het laatst wat te duchten van Willem II. In de achtste finale van de KNVB beker leidden de Tilburgers tot twee minuten voor tijd met 0-1. Uiteindelijk zegevierde Feyenoord na verlengingen. De laatste zege van Willem II op Feyenoord dateert van september 2014 toen Feyenoord op eigen veld met 1-2 werd verslagen.

Feyenoord – Willem II tip

Feyenoord is haast onverslaanbaar in bekerduels in De Kuip. De Rotterdammers hebben de laatste jaren zelden wat te vrezen van Willem II. Bekerduels van Willem II zijn dit seizoen rijk aan goals. Tip: meer dan 3.5 goals. bij Toto gequoteerd op 1.86.

Feyenoord – Willem II KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.17
Gelijkspel: 6.65
Winst Willem II: 12.60