18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Sparta wedden, tips en quotes 29 april 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – Sparta, Eredivisie
Aanvang: zondag 29 april 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord met handicap 0-1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Een onvervalste Rotterdamse burenruzie: Feyenoord ontvangt Sparta in De Kuip.

Geslaagd seizoen of niet?

De grote vraag bij Feyenoord is of dit seizoen als geslaagd beschouwd mag worden. Aan het begin van het seizoen werd afgerekend met Vitesse in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, die dus toegevoegd mocht worden aan de prijzenkast. Vorige week kwam daar de KNVB-beker bij, toen Feyenoord te sterk was voor AZ in de finale van dat toernooi. Twee prijzen klinkt als een prima score, maar voor Feyenoord zullen het prijzen met een donker randje zijn. Vorig seizoen verrasten de Rotterdammers met het binnenhalen van de landstitel, maar daar wist het team geen vervolg aan te geven.

De achterstand op kampioen PSV is liefst 21 punten en ook Ajax (dertien punten) en AZ (acht punten) zijn niet meer te achterhalen. De voorsprong op FC Utrecht is met tien punten groot genoeg om niet meer ingehaald te worden, maar een vierde plaats is toch een lichte teleurstelling na de landstitel van vorig seizoen. Robin van Persie hoopte nog extra vuur te brengen in het team en dat is wel enigszins gelukt. De beker werd gewonnen met een goal van Van Persie in de finale en de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie werden gewonnen. In de eerste seizoenshelft zijn echter al te veel punten laten liggen om het nu nog goed te maken.

Weekend van de waarheid

De drie clubs die onderin staan zijn Roda JC, Sparta en FC Twente. Deze drie bivakkeren al maandenlang gezamenlijk op de degradatieplekken van de Eredivisie. Het bleek een ouderwets spelletje stuivertje wisselen. Roda leek gedoemd om direct te degraderen maar de Limburgers wonnen driemaal op rij en leken weer veilig. Sparta won ook twee keer en steeg ook iets, waardoor Twente weer de slechtste papieren had. Vorige week verrasten alledrie de ploegen. Twente en Sparta wonnen, waar Roda een punt pakte tegen kampioen PSV. Hierdoor staat Twente laatste met vier punten achterstand op zowel nummer zestien Roda JC als nummer zeventien Sparta.

Dit weekend kan een hoop beslist worden. Als FC Twente verliest, zijn de Enschedeërs direct gedegradeerd. Daarmee kan er een last van de schouders van Roda en Sparta vallen. Die beide clubs kunnen echter NAC Breda nog inhalen op de ranglijst. Daarvoor moet een achterstand van drie punten worden goedgemaakt. Bij Sparta is de hoop gevestigd op Robert Mühren. De schaduwspits is onder leiding van Dick Advocaat tot volle wasdom gekomen en hij scoorde het meest van zijn team (zeven keer), terwijl ook het vaakst aangever was (viermaal).

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen struikelde Feyenoord over het kleine broertje op weg naar het landskampioenschap. Door een goal van Mathias Pogba in de eerste minuut won Sparta met 1-0. Verder is het Feyenoord wat de klok slaat in de onderlinge ontmoetingen: 3-0, 2-4, 2-0 en 6-1. Afgelopen december haalde Feyenoord helemaal uit. Door goals van Tonny Vilhena (tweemaal), Dylan Vente, Jerry St. Juste, Renato Tapia, Steven Berghuis en Bilal Başaçıkoğlu ging Sparta met liefst 0-7 de boot in.

Blessures aan beide kanten

Zoals de afgelopen weken moet Giovanni van Bronckhorst het stellen zonder Jerry St. Juste. De centrumverdediger heeft nog steeds last van zijn schouderblessure.

Al sinds het begin van dit seizoen staat rechtsback Janne Saksela langs de kant. In de winterstop kreeg hij gezelschap van doelman Roy Kortsmit, die inmiddels vervangen is door de Duitser Jannik Huth. Soufyan Ahannach is ook geblesseerd geraakt.

Feyenoord – Sparta tip

Feyenoord kan teren op een uitstekend track record tegen Sparta, waar (op vorig seizoen na) altijd ruim van gewonnen wordt. Ook de goede vorm van Feyenoord kan aangewend worden voor deze wedstrijd. Tip: Feyenoord wint met een handicap 0-1, met een quote van 1.59 bij Toto.

Feyenoord – Sparta Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.24
Gelijkspel: 6.10
Winst Sparta: 9.05