18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – PSV wedden, tips en quotes 25 februari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Feyenoord – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 25 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

PSV ziet de voorsprong op Ajax slinken in de race om de titel. In De Kuip hebben de Eindhovenaren het traditiegetrouw lastig.

Vorm in thuisduels groeit

In theorie kan Feyenoord nog de titel halen. Winnen de Rotterdammers van PSV, dan is de kloof teruggebracht naar zeventien punten, met nog negen duels te gaan. Zelfs de meest verstokte Feyenoord-fan zal inmiddels echter hebben berust in het feit dat titelprolongatie er niet meer in zit. Bekerwinst kan het seizoen nog een beetje glans geven. Voorwaarde daarvoor is dat in de halve finale op eigen veld moet worden afgerekend met Willem II.

Dat duel vindt drie dagen na de match tegen PSV plaats. Her en der wordt de suggestie gewekt dat Feyenoord zich tegen PSV zou sparen vanwege het op het oog belangrijkere bekerduel. Niets is minder waar. Voor Feyenoord is de derde plaats, en daarmee het ontlopen van het spelen van play-offs om Europa League-voetbal, nog niet uit zicht. De Rotterdammers kunnen het zich niet permitteren om op halve kracht te spelen en de achterstand van acht punten op nummer drie, AZ, te laten groeien.

Feyenoord benadert in thuisduels van de afgelopen weken weer de kampioensvorm van vorig seizoen. De laatste vier Eredivisie-wedstrijden in De Kuip werden allemaal in winst omgezet. Feyenoord moet het tegen PSV zonder Bilal Basaçikoglu doen. Hij is geschorst. Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps zijn hoogstwaarschijnlijk ook niet van de partij.

Een mogelijk gehavend PSV

Aan alles komt een eind, zo ook aan de schier eindeloze reeks van Eredivisie-thuiszeges van PSV. De koploper gaf afgelopen weekend een een 2-0 voorsprong uit handen tegen Heerenveen en zag de voorsprong op Ajax teruglopen naar vijf punten. Misschien nog pijnlijker dan het puntenverlies was de rode kaart die Hirving Lozano ontving. De Eredivisie-topscorer kreeg een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. PSV kan tegen die schorsing in beroep gaan, maar het is zeker dat Lozano ontbreekt tegen Feyenoord. De Mexicaan is de waardevolste speler in de Eredivisie met dertien goals en zeven assists.

Bij afwezigheid van Lozano is Gaston Pereiro zijn aangewezen vervanger. De Uruguayaan was eerder dit seizoen matchwinner in het thuisduel tegen Feyenoord. Vorig seizoen was hij ook al trefzeker in De Kuip. Voor Marco van Ginkel, na Lozano en Luuk de Jong de waardevolste speler bij PSV, wordt het duel met Feyenoord een race tegen de klok. Phillip Cocu rekent er op dat Van Ginkel deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. maar neemt een dag voor de wedstrijd een definitieve beslissing.

Head to head

Nog geen maand geleden verloor PSV het kwartfinale-bekerduel van Feyenoord in De Kuip. Feyenoord was met 2-0 te sterk. Die nederlaag past wel in een traditie: van de laatste zeven thuisduels die Feyenoord in competitieverband tegen PSV speelde, won het er zes. Alleen in het seizoen 2015/2016 boekte PSV een uitzege op Feyenoord.

Feyenoord- PSV tip

Feyenoord presteert de laatste weken uitstekend op eigen bodem en wint dit decennium bijna altijd van PSV in De Kuip. PSV moet het zonder zijn waardevolste speler, Hirving Lozano, stellen. Het meespelen van Marco van Ginkel, een andere sleutelspeler, is twijfelachtig. Tip: winst Feyenoord, bij Toto gequoteerd op 2.18.

Feyenoord – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 2.18
Gelijkspel: 3.44
Winst PSV: 3.01