18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Heracles wedden, tips en quotes 14 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – Heracles, Eredivisie
Aanvang: zondag 14 mei 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Dat Feyenoord vorige week tegen Excelsior flink door het ijs zakte, was voor veel aanhangers van de club een enorme teleurstelling. Maar misschien waren de verwachtingen ook wel iets te hoog opgevoerd. Bovendien heeft Feyenoord nog steeds alles in eigen hand. Als de ploeg in de laatste speelronde wint van Heracles, dan is Feyenoord alsnog voor het eerst in achttien jaar kampioen.

Nergens zeker van

Bij de huidige stand mag ook Heracles als nummer negen deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal, net als nummer acht Heerenveen. Natuurlijk zijn die play-offs normaliter voorbehouden aan de nummers vier tot en met zeven. Maar bij die vier ploegen staan er twee die niet mee mogen of hoeven doen aan de play-offs. FC Twente is nog een paar jaar uitgesloten van Europees voetbal en Vitesse is al geplaatst voor de Europa League door de bekerwinst. Heracles is echter nog niet zeker van deelname. Als er wordt verloren van Feyenoord en FC Groningen wint zijn wedstrijd wel, dan gaat die laatste club naar de play-offs.

Zo heeft Heracles dus nog wel degelijk iets om voor te spelen aanstaande zondag. Toch zal het lastig worden om iets te halen bij Feyenoord. Die ploeg had afgelopen zondag weliswaar een totale offday, maar dat gebeurt de laatste weken wel vaker in uitduels. Bij Ajax werd kansloos verloren, bij PEC Zwolle werd ternauwernood een punt gepakt en Vitesse uit werd mede gewonnen omdat die ploeg al met zijn hoofd bij de bekerfinale was.

Flink pijn

Maar thuis zijn er maar weinig ploegen die Feyenoord echt pijn kunnen doen. In de eigen Kuip is de schade beperkt gebleven tot twee gelijke spelen: 1-1 tegen Ajax en 2-2. Verder werd alles gewonnen, waaronder de laatste tien wedstrijden. Het verschil tussen uit en thuis is bij Feyenoord soms wel erg groot dit seizoen. De 3-0 nederlaag tegen Excelsior was vanuit Feyenoord-oogpunt gezien nergens voor nodig, al viel er uiteraard niets op af te dingen. Excelsior won terecht en de 3-0 deed flink pijn.

Maar in feite hoeft Feyenoord zich geen zorgen te maken. In het hele circus buiten de club om heen zijn eigenlijk twee grote denkfouten gemaakt. Eerst dachten veel mensen na de zege op Vitesse dat de titel al binnen was. Maar wat je niet hebt, moet je niet vieren. Doe je dat wel, dan valt een slecht resultaat ook echt tegen. Maar nu wordt van veel kanten de indruk gewekt dat alles is mislukt. En ook dat is onzin. Feyenoord heeft nog steeds een punt meer dan Ajax. Als het de laatste wedstrijd van het seizoen wint, is de titel alsnog een feit.

Feyenoord – Heracles tip

Volgens de bookmakers gaat Feyenoord ook winnen zondag, dus daar zijn de quotes niet interessant voor. Wij gaan voor meer dan 3,5 goals tegen een quote van 2.00 bij Toto.

Feyenoord – Heracles Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.20
Gelijkspel: 5.83
Winst Heracles: 10.34