18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Fortuna Sittard voorspelling – wedden, quotes en tip 23 januari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – Fortuna Sittard, KNVB Beker
Aanvang: woensdag 23 januari 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint bij rust en einde wedstrijd
Bookmaker: Toto
Quote: 1.86

In de kwartfinales van de KNVB Beker wordt in De Kuip gespeeld tussen twee Eredivisionisten: Feyenoord – Fortuna Sittard. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Kans op eremetaal

De vraag wordt steeds groter of Giovanni van Bronckhorst volgend jaar nog steeds actief zal zijn als trainer in De Kuip. De coach werd in 2015 aangesteld als hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Sindsdien wist hij vijf prijzen binnen te slepen met zijn team. In het seizoen 2016/17 werd Feyenoord landskampioen en het jaar ervoor en erna wonnen de Rotterdammers de KNVB Beker. Ook werden de afgelopen twee edities van de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Dit seizoen moet Feyenoord zich weer op de beker richten.

Na achttien competitierondes staat Feyenoord in de Eredivisie dertien punten achter op koploper PSV en elf punten achter op Ajax. De KNVB Beker kan nog wel gewonnen werden. Achtereenvolgens werd afgerekend met VV Gemert (0-4), ADO Den Haag (5-1) en FC Utrecht (1-0). Je kunt als tip voor je weddenschap gebruiken dat Feyenoord in vijf van de laatste zes bekerduels de nul wist te houden. Is je voorspelling dat de Rotterdammers dit nu ook lukt, dan speel je met een quote van 2.15.

Succesvol jaar

Tussen 1982 en 1993 en tussen 1995 en 2002 was Fortuna Sittard actief in de Eredivisie. Na de degradatie in 2002 speelde de Limburgse club een anonieme rol in de Eerste divisie. In vijftien seizoenen tijd wist Fortuna maar twee keer in de toptien te eindigen. De andere jaren eindigde de club eenmaal elfde en verder ten hoogste op de vijftiende plek. Vorig jaar was Fortuna de verrassing van de Eerste divisie met een tweede plaats. In de Eredivisie staat Fortuna op een knappe elfde plek.

In de KNVB Beker rekende de ploeg van coach René Eijer tot nu toe af met Helmond Sport (0-5), NEC (2-3) en SC Cambuur (2-1). Feyenoord is nu de eerste Eredivisieclub die Fortuna tegenkomt in het bekertoernooi. Opvallend is dat Fortuna in de drie bekerwedstrijden tot nu toe in beide helften tot scoren wist te komen. Tip: je kunt wedden dat dit de Limburgers nu ook gaat lukken. Deze voorspelling heeft een quote van 6.50.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden wist Feyenoord er vier te winnen en de andere twee waren een prooi voor de Limburgenaren. De laatste Feyenoord – Fortuna Sittard, afgelopen december in de competitie, eindigde in 0-2.

Teamnieuws

Justin Bijlow is met een gebroken voet de komende maanden uitgeschakeld, dus Kenneth Vermeer is de nieuwe vaste man onder de lat bij Feyenoord. Daarnaast is het nog onzeker of Jan-Arie van der Heijden in de actie kan komen.

Bij Fortuna Sittard moet aanvoerder Wessel Dammers vervangen worden. De verdediger scheurde zijn voorste kruisband af en staat een tijd langs de kant.

Feyenoord – Fortuna Sittard tip

Feyenoord – Fortuna Sittard doet de thuisploeg terugdenken aan die wedstrijd in december, waar Fortuna met 0-2 te sterk was in De Kuip. Nu gaat de Rotterdamse club voor revanche. Je kunt in je voorspelling gebruiken dat Feyenoord in de laatste acht bekerduels zowel bij rust voorstond als uiteindelijk won. Gebruik je deze tip en ga je hierop wedden, dan geeft Toto een quote van 1.86.

Feyenoord – Fortuna Sittard KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.29
Gelijkspel: 6.05
Winst Fortuna Sittard: 9.20