18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Fortuna Sittard voorspelling – wedden, quotes en tip 16 december 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Feyenoord – Fortuna Sittard, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 september 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint en over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.25

Feyenoord heeft de jacht op Ajax en PSV ingezet. Deze week ontvangt het de nummer tien van de Eredivisie, Fortuna Sittard. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – Fortuna Sittard.

Vijf wedstrijden op rij gewonnen

Feyenoord is de laatste weken goed in vorm, daardoor komt het steeds dichter bij Ajax en PSV. De Rotterdammers wonnen de laatste vijf wedstrijden die ze speelden in de Eredivisie. De laatste keer dat ze verloren in de Nederlandse competitie, was op 28 november.

 

Vorige week won Feyenoord twee keer met drie doelpunten verschil. In de eigen Kuip won het de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo met 4-1. Een aantal dagen later wonnen de Rotterdammers uit bij FC Emmen met 1-4. Dat waren overtuigende uitslagen en ze gaan dus vol zelfvertrouwen de wedstrijd in zondag. Feyenoord is dan ook de favoriet in het duel tegen Fortuna Sittard. Een overwinning van de Rotterdammers heeft namelijk een quote van 1.21.

Slechte vorm, maar wel goede klassering

Fortuna Sittard leed vorige week een pijnlijke nederlaag tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar won namelijk met 0-3 in Sittard. De promovendus deed het de weken daarvoor erg goed in eigen huis. Het won drie wedstrijden op rij in de thuisduels en het scoorde in totaal negen keer in die wedstrijden.

 

De club uit Sittard staat momenteel tiende, dat is een goede klassering voor de ploeg. Toch is Fortuna Sittard nog lang niet veilig. Het heeft zestien punten en dat is maar vijf punten meer dan hekkensluiter NAC. Er zijn nog drie ploegen die zestien punten hebben, dat zijn Willem 2, ADO Den Haag en Excelsior. Na dit weekeinde kan de positie van Fortuna Sittard dus zomaar een stuk lager zijn. Met Feyenoord als tegenstander is de kans groot dat het punten laat liggen dit weekend. Een overwinning van Fortuna Sittard heeft dan ook een hoge quote, namelijk 10.50.

Geblesseerden

Feyenoord kan al een aantal weken niet over Nicolai Jørgensen beschikken. De Deen raakte geblesseerd in het duel met PSV. Hij maakte deze week zijn eerste meters op de training, maar hij is nog niet fit genoeg om zondag te spelen. Het is nog onduidelijk of Jeremiah St. Juste kan spelen. De verdediger moest vorige week vroegtijdig naar de kant door schouderklachten.

Fortuna Sittard heeft een fitte selectie, dus het hoeft het team niet te wijzigen.

Feyenoord – Fortuna Sittard tip

Het is duidelijk dat Feyenoord de favoriet is zondag. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is goed in vorm en wil aanhaken bij Ajax en PSV. De Rotterdammers kunnen zich dus geen misstap permitteren. Fortuna Sittard is de afgelopen weken juist uit vorm, want het verloor drie weken op rij. De club uit Sittard is buiten huis ook minder sterk, want het pakte tot nu toe nog maar vijf punten in uitduels. De tip voor Feyenoord – Fortuna Sittard is dat Feyenoord wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten worden gescoord. Deze voorspelling heeft een quote van 1.25.

Feyenoord – Fortuna Sittard Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.21
Gelijkspel: 6.20
Winst Fortuna Sittard: 10.50