18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – FC Groningen wedden, tips en quotes 11 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – FC Groningen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 11 februari 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 2.27

Feyenoord ontvangt de ploeg waartegen het zo flitsend aan de huidige jaargang begon. De Rotterdammers pakten toen de eerste plaats die ze na 21 speelronden nog steeds bezetten. Voor FC Groningen was die eerste speelronde exemplarisch voor een lastige start van het seizoen, maar intussen is de ploeg weer opgeklommen tot het linkerrijtje.

Langzaam uit het dal

Het goede nieuws voor FC Groningen is dat het voor de komende twee seizoenen een nieuwe shirtsponsor heeft in de vorm van Payt, een bedrijf dat zich bezighoudt met de automatisering van debiteurenbeheer. Het is een Gronings bedrijf nu al sponsor is van de club, maar vanaf volgend jaar dus hoofdsponsor zal zijn. Het FD meldt dat er in het eerste seizoen 1,1 miljoen met de deal is gemoeid. In 2018-2019 loopt dat op naar 1,3 miljoen. En afhankelijk van de mate waarin Payt de komende jaren groeit als gevolg van het shirtsponsorschap, kunnen die bedragen nog flink oplopen.

FC Groningen begon met drie verloren duels aan het seizoen. Eerst was Feyenoord met 5-0 veel te sterk, daarna Excelsior met 2-0. In het duel daarna scoorde Groningen wel, maar verloor het toch met 4-3 van FC Twente. Daarna begon Groningen langzaam uit het dal te kruipen, terwijl diverse ploegen na een goede start steeds verder afgleden. Nu staat Groningen met 29 punten ruim boven de degradatiezone die even realiteit was. De play-off plaatsen zijn echter met zes punten nog een flink eind weg, en misschien zelfs wel buiten bereik.

Niemand wil weg

Door die 5-0 overwinning stond Feyenoord dus meteen op de eerste plaats, en in de loop der maanden werd een voorsprong van vijf punten opgebouwd. Vervolgens werd die weer geheel verspeeld en bleef Feyenoord alleen op doelsaldo de ranglijst aanvoeren. Maar het gat van vijf punten werd weer in ere hersteld, en zo kon Feyenoord vrolijk de winterstop in. In die periode van een paar weken gebeurde er weinig. De club verhuurde alleen de weer herstelde doelman Warner Hahn en haalde geen nieuwe spelers.

Dat wordt door sommigen als een zwaktebod gezien, maar Feyenoord heeft op dit moment waarschijnlijk de selectie precies zo samengesteld als het al jaren probeert te doen. Als het zo goed gaat wil er niemand weg, en nu al mensen halen kan een balans verstoren en de resultaten beïnvloeden. Feyenoord heeft zich natuurlijk niet met opzet uit de Europa League en KNVB Beker laten knikkeren, maar eigenlijk komt het wel lekker uit. Directe concurrent Ajax moet binnenkort Europa weer in, maar Feyenoord kan zich volledig op de zo gewenste titel richten.

Feyenoord – FC Groningen tip

Feyenoord is in de eigen Kuip vooralsnog niet te kloppen. FC Groningen is opgeklommen, maar speelt ook weer niet zodanig dat de Rotterdammers er veel van te vrezen hebben. Winnen moet lukken, en wellicht kan dat met ruime cijfers. Meer dan 3,5 goals in totaal is bij Toto goed voor een quote van 2.27.

Feyenoord – FC Groningen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.26
Gelijkspel: 5.44
Winst FC Groningen: 9.44