18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – FC Groningen Eredivisie wedden, tips en quotes 8 februari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Feyenoord – FC Groningen, Eredivisie
Aanvang: donderdag 8 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint de eerste helft
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

Feyenoord ontvangt FC Groningen in De Kuip.

Competitie gelopen koers voor Feyenoord

Zo geweldig als het Eredivisieseizoen vorig seizoen verliep voor Feyenoord met het kampioenschap, zo slecht gaat het dit jaar. De Rotterdammers staan dertien wedstrijden voor het einde op een magere vijfde plek, met een achterstand van negentien (!) punten op koploper PSV. Zodoende is prolongatie van de landstitel een utopie en na de eerdere uitschakeling in de Champions League kan enkel het winnen van de KNVB Beker het seizoen nog redden voor Feyenoord.

De laatste week was samenvattend voor het seizoen van Feyenoord. Midweeks werd PSV knap uitgeschakeld, maar de daaropvolgende weekendwedstrijd op bezoek bij VVV-Venlo werd verloren. In De Koel ging het team van Giovanni van Bronckhorst onderuit met 1-0, door een late benutte strafschop van Clint Leemans. Feyenoord moet oppassen dat het de competitie niet helemaal laat varen, want mocht bekerwinst niet lukken, dan gaat het seizoen al helemaal als een nachtkaars uit.

FC Groningen eveneens bezig aan anoniem seizoen

Net als Feyenoord draait ook FC Groningen een matig seizoen. De ploeg van Ernest Faber, die aan het eind van dit seizoen stopt, staat met 22 punten slechts op de dertiende plek. De doelstelling, het behalen van de play-offs voor Europees voetbal, kan dan ook al bijna uit het hoofd van de Groningers gezet worden. De achterstand op de nummer zeven, FC Utrecht, bedraagt namelijk tien punten.

Na de winterstop gaat het in ieder geval wel al beter met FC Groningen dan daarvoor. De supporters verweten de ploeg vaak een gebrek aan spektakel, maar dat is er nu steeds meer te zien. Vorige week ging de ‘Trots van het Noorden’ wel onderuit; op bezoek bij Vitesse werd kansloos met 2-0 verloren.

Head to head

Veel hoop voor een stunt in De Kuip heeft FC Groningen op basis van resultaten in het verleden niet. Eerder dit seizoen in het NoordLease Stadion won Feyenoord betrekkelijk eenvoudig met 0-2 en met diezelfde cijfers won Feyenoord ook vorig seizoen in De Kuip. In het seizoen 2015/2016 was het laatste gelijkspel in Rotterdam tussen beide ploegen (1-1), maar de laatste Groningse overwinning dateert alweer van 2007. Destijds won FC Groningen met liefst 0-4.

Feyenoord – FC Groningen tip

Feyenoord speelt nergens meer om voor de competitie, maar datzelfde geldt voor FC Groningen. De thuisploeg zal de nederlaag tegen VVV echter snel willen wegspoelen en het is aannemelijk dat Feyenoord met name in de eerste helft de wedstrijd al wil gaan beslissen. Tip: winst Feyenoord in de eerste helft, bij Toto gequoteerd op 1.54.

Feyenoord – FC Groningen wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.23
Gelijkspel: 5.71
Winst FC Groningen: 10.37