18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 27 januari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 27 januari 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.20

Voor menig voetbalfans is dit het mooiste affiche in het Nederlands voetbal: Feyenoord – Ajax. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Feyenoord – Ajax.

Halve finale

Feyenoord bereikte deze week de halve finale van het bekertoernooi. In de eigen Kuip ontvingen de Rotterdammers Fortuna Sittard. Fortuna kwam op 16 december 2018 ook al op bezoek in Rotterdam-Zuid. De Limburgers zorgden toen voor een grote stunt door met 0-2 te winnen. Ook in deze editie van Feyenoord – Fortuna Sittard deden de Fortunezen lang mee. Ze kregen een aantal kansen, maar verzuimden te scoren. Feyenoord deed dat wel via Robin van Persie. De Rotterdammers waren duidelijk niet in beste doen want het spel verliep moeizaam. Fortuna bleef dus in leven en kwam via Andrija Novakovich op 1-1. De Limburgers konden echter niet doordrukken en Feyenoord liep uiteindelijk ietwat geflatteerd uit naar 4-1. Na de overwinning op Fortuna Sittard maakte Giovanni van Bronckhorst bekend dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Feyenoord.

In de competitie gaat het even wat minder met Feyenoord. De eerste wedstrijd na de winterstop ging namelijk met 3-1 verloren in en tegen Zwolle. De wedstrijd tegen Ajax is de belangrijkste van het seizoen voor Feyenoord en een overwinning kan heel veel goed maken. De bookmakers zien echter Ajax als de favoriet in dit duel. Een quotering van 4.00 is verbonden aan een Rotterdamse overwinning. De overige quoteringen voor Feyenoord – Ajax zijn als volgt: 4.20 bij een gelijkspel en 1.78 bij een overwinning van Ajax.

Kans niet gegrepen

Ajax heeft afgelopen wedstrijd een enorme kans laten liggen om de koppositie van PSV over te nemen. PSV verspeelde namelijk twee punten in het duel met FC Emmen (2-2) en Ajax liet op haar beurt punten liggen tegen sc Heerenveen (4-4).

Deze week was er echter ander nieuws rondom Ajax dat de gemoederen bezig hield. Na veel geruchten en speculaties over de mogelijke bestemming van Frenkie de Jong is de kogel nu door de kerk. FC Barcelona wordt vanaf deze zomer de nieuwe werkgever van de middenvelder. Een totaalbedrag van 75 miljoen (exclusief bonussen e.d.) is gemoeid met deze overgang.

Onderlinge resultaten

Feyenoord – Ajax stond 62 keer eerder op het programma. De statistieken zijn in het voordeel van Ajax met 22 overwinningen. Feyenoord trok 18 keer aan het langste eind.

Het is alweer zeven jaar geleden dat Feyenoord in eigen huis van Ajax wist te winnen. In januari 2012 werd het 4-2 voor de Rotterdammers. John Guidetti was toen de gevierde man met drie treffers.

Vorig seizoen won Ajax met maar liefst 4-1 in De Kuip.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Feyenoord staat Justin Bijlow aan de kant met een voetblessure.

Bij Ajax kan men geen beroep doen op Zakaria El Azzouzi (liesblessure), Hassane Bandé (enkelblessure) en Nicolas Tagliafico (blessure onbekend).

Feyenoord – Ajax tip

Feyenoord heeft iets goed te maken na een teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft in de competitie. De wedstrijd van het seizoen tegen de aartsrivaal leent zich hier uitstekend voor. Ajax zal op haar beurt willen winnen om koploper PSV in het vizier te houden. De beste Feyenoord – Ajax tip is een gelijkspel met een quotering van 4.20 bij Toto.

Feyenoord – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 4.00
Gelijkspel: 4.20
Winst Ajax: 1.78