18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – ADO Den Haag wedden, tips en quotes 28 januari 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 28 januari 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.20

Het is uitgesproken: de titelaspiraties van Feyenoord zijn voorbij. Tegen ADO Den Haag hopen de Rotterdammers een begin te maken met alsnog een respectabele tweede seizoenshelft.

Niet dezelfde glans als vorig jaar

Vorig jaar was het eindelijk feest in Rotterdam. Sinds het seizoen 1998/99 moesten de Feyenoordfans erop wachten, maar vorig seizoen kwam de schaal naar hun Kuip. Dit seizoen doet het team van Giovanni van Bronckhorst echter niet echt mee. De achterstand op koploper PSV en nummer twee Ajax is inmiddels opgelopen tot respectievelijk zestien en elf punten. Na de nederlaag tegen aartsrivaal Ajax (2-0) en de remise met FC Utrecht (1-1) werd het ook uitgesproken: het vizier is vanaf nu gericht op de beker.

Qua punten zijn de Rotterdammers bezig aan hun slechtste seizoen sinds 2010/11. In dat seizoen beleefde de club een rampjaar met coach Mario Been, met onder meer de beruchte 10-0 nederlaag tegen PSV. Destijds haalde Feyenoord in 19 wedstrijden slechts 20 punten. Dat zijn er nu wel 33, maar alsnog is het een zeer teleurstellend seizoen. De elf doelpunten van Steven Berghuis, daarmee topscorer, helpen wel maar verder is het niet best. Tienmaal werden punten verspeeld, tegenover negen overwinningen deze jaargang.

Prima klassering in linkerrijtje

Vorig seizoen was het crisis in Den Haag, waar coach Željko Petrović ontslagen werd. Er was geruzie in het bestuur en de club vocht tegen degradatie. Onder leiding van Alfons Groenendijk rechtten de Hagenaars de rug en ze eindigden op de elfde plaats. Dit seizoen gaat het zelfs nog beter. Na negentien speelrondes is plek acht voor ADO, boven traditionele subtoppers als sc Heerenveen en FC Groningen. Met een achterstand van slechts één punt op de play-offplekken is zelfs Europees voetbal niet uitgesloten voor ADO.

De verdediging van ADO heeft wel moeite het doel schoon te houden in uitwedstrijden. Achtereenvolgens wisten PEC Zwolle (2-0), Vitesse (2-0), FC Twente (2-3) en PSV (3-0) minimaal tweemaal te scoren tegen de De Residentieclub. Ook wist ADO in acht uitduels pas acht keer te scoren, terwijl de elf thuiswedstrijden wel achttien treffers opleverden. Aan de hand van aanvallers Sheraldo Becker (zes assists) en Bjørn Johnsen (acht treffers) gaat Groenendijk met zijn team op zoek naar het plafond: hoe goed kan dit team presteren?

Onderlinge resultaten

ADO als tegenstander is vaak goed nieuws voor Feyenoord. In de laatste zes ontmoetingen was de Haagse club slechts éénmaal te sterk en vier keer wist Feyenoord de wedstrijd naar zich toe te trekken. De zesde ontmoeting werd gelijk, eerder dit seizoen. Begin november stond het via treffers van Nicolai Jørgensen, Aaron Meijers en Wilfried Kanon lang 2-1 voor ADO, voordat Karim El Ahmadi vier minuten voor het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker tekende.

Teams bijna vrijwel fit

Feyenoord ziet slechts één geblesseerde speler voor het duel met ADO. Alleen Mats Knoester, die zijn profdebuut nog moet maken, kan niet in actie komen. De laatste weken zag Giovanni van Bronckhorst steeds meer spelers terugkeren van blessures en Nicolai Jörgensen is terug na zijn schorsing. De vraag is natuurlijk of Robin van Persie speeltijd krijgt en misschien zelfs als basisspeler.

ADO Den Haag presenteerde afgelopen zomer Ricardo Kishna, die verrassend gehuurd werd van Lazio. Al in zijn tweede wedstrijd moest de linksbuiten afhaken na een gescheurde kruisband en hij is er nog steeds niet bij. Wilfried Kanon is waarschijnlijk wel weer geheel fit, al werd hij vorige week prima vervangen door Shaquille Pinas, die pas zijn eerste basisplaats had.

Feyenoord – ADO Den Haag tip

Feyenoord beleeft een teleurstellend seizoen, maar zal er alles aan willen doen om de jaargang nog een beetje glans te geven. Tegen het verrassende ADO kunnen de individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld El Ahmadi, Berghuis, Jörgensen maar ook Van Persie de doorslag geven. Tip: een overwinning van Feyenoord met een quote van 1.20 bij Toto.

Feyenoord – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.20
Gelijkspel: 6.30
Winst ADO Den Haag: 10.86