18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – ADO Den Haag voorspelling – wedden, quotes en tip 1 november 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – ADO Den Haag, TOTO KNVB Beker
Aanvang: donderdag 1 november 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Voor het derde bekerseizoen op een rij staan in Rotterdam dezelfde clubs tegenover elkaar: Feyenoord – ADO Den Haag. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Pijlen op beker

Robin van Persie had waarschijnlijk gehoopt op eenzelfde scenario als Dirk Kuijt. Die laatste kwam terug naar zijn oude liefde Feyenoord en wist kampioen te worden, iets wat al achttien jaar niet gelukt was. Van Persie heeft inmiddels aangekondigd dat dit zijn laatste seizoen wordt als profvoetballer, waarna de 35-jarige aanvaller afscheid neemt. Een landstitel zal er voor hem waarschijnlijk niet meer in zitten. Na tien wedstrijden is de achterstand op PSV en Ajax respectievelijk tien en vijf punten en na de 3-0 in de Klassieker van afgelopen weekend hebben de Rotterdammers weinig illusies meer.

Inmiddels kunnen de pijlen van het team van coach Giovanni van Bronckhorst daarom volledig op de TOTO KNVB Beker. Dit toernooi wist Feyenoord al dertien keer te winnen. Waar Feyenoord in de laatste tien jaar één keer landskampioen werd, lukte het wel driemaal de beker te winnen. Plaatsing voor en eindwinst in de finale in eigen huis lijkt dan ook de doelstelling van Feyenoord, waarmee het seizoen nog wat glans kan worden gegeven. Hiervoor moest eerst afgerekend worden met ADO Den Haag. Tip: In de laatste zes bekerduels van de club stond Feyenoord in de rust voor en won het uiteindelijk ook. Je kunt wedden dat dit opnieuw gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.77.

Stabiel

ADO Den Haag heeft een minder grote geschiedenis in de KNVB Beker, al lukte het de club uit de Hofstad wel tweemaal om uiteindelijk de beker mee naar huis te nemen. In de seizoenen 1967/68 en 1974/75 werd ADO bekerwinnaar. In het seizoen 2016/17 won ADO de eerste drie Eredivisieduels, waarna de klad erin kwam. Hierna werd namelijk gelijkgespeeld en daarop vijf keer verloren, weer één keer gelijk en daarna weer verloren. Uiteindelijk werd coach Željko Petrović na 14 nederlagen in 21 wedstrijden ontslagen en Alfons Groenendijk werd zijn opvolger. Onder zijn leiding kwam ADO in rustig vaarwater terecht, met achtereenvolgens een elfde en een zevende plek in de eindstand.

Dit seizoen staat ADO Den Haag weer op een elfde plek en het is weer rustig bij de club uit de Hofstad, waar jarenlang veel onrust is geweest. Vooral Abdenasser El Khayati ontpopt zich tot ware sterspeler van zijn team. In tien Eredivisiewedstrijden wist de aanvallende middenvelder al tot acht doelpunten te komen, terwijl hij hiernaast ook nog drie assists gaf. Ter vergelijking: zijn teamgenoot Tomáš Necid staat tweede op de lijst; hij was bij drie doelpunten betrokken (één goal en twee assists). ADO geldt bij Toto als grote underdog voor deze wedstrijd. Denk je dat de Hagenaars deze wedstrijd gaan winnen, dan kan wedden op de bezoekers een goede tip zijn. Deze voorspelling heeft namelijk een aantrekkelijke quote van 9.80.

Onderlinge resultaten

Feyenoord – ADO Den Haag is gezien het recente verleden een eitje voor de Rotterdammers, zo lijkt het. Van de laatste zes onderlinge duels won de thuisclub er namelijk vijf en het werd eenmaal gelijk. De vorige twee keer dat de twee clubs in de beker tegenover elkaar stonden waren in december 2016 en september 2017. Deze duels werden door Feyenoord met 5-1 en 2-0 gewonnen.

Teamnieuws

Bij Feyenoord is het nog de vraag of Ridgeciano Haps kan spelen. De linksback is weer gaan trainen na zijn beenblessure, maar mocht hij nog niet fit genoeg zijn, dan zal Calvin Verdonk op zijn plek starten.

Alfons Groenendijk kan niet beschikken over twee spelers. Rechtsback Trevor David staat er vermoedelijk nog de rest van het seizoen naast met een kruisbandblessure en aanvaller Yuning Zhang heeft last van zijn enkel, wat hem nog een paar weken bezighoudt.

Feyenoord – ADO Den Haag tip

Feyenoord – ADO Den Haag is inmiddels een standaard-affiche in de TOTO KNVB Beker, gezien het feit dat het voor het derde seizoen op rij op het programma staat. De thuisploeg lijkt de grote favoriet, maar gezien de lage quotering is deze voorspelling niet heel lucratief. De teams scoren echter vaak in de onderlinge wedstrijden, wat een nieuwe tip oplevert. Wedden op meer dan 3,5 goals heeft namelijk een quote van 2.00 bij Toto.

Feyenoord – ADO Den Haag TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.25
Gelijkspel: 6.00
Winst ADO Den Haag: 9.80