18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Vitesse wedden, tips en quotes 19 mei 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: FC Utrecht – Vitesse, finale Europa League play-offs
Aanvang: zaterdag 19 mei, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.66

FC Utrecht en Vitesse vechten in de Domstad uit wie beslag legt op een ticket voor de Europa League. Vitesse verdedigt in de return een 3-2 overwinning uit de heenwedstrijd in Arnhem.

FC Utrecht kent moeizaam einde van het seizoen

In de Eredivisie eindigde FC Utrecht op een keurige vijfde plaats. Na een goede seizoenstart wisten de Domstedelingen niet aan te haken bij clubs als Feyenoord en AZ. Plek vijf was voor de ploeg van Jean-Paul de Jong dit jaar het hoogst haalbare. Die plek bereikten de Utrechters door geregeld mooi voetbal te laten zien. Het levert middenvelders Yassin Ayoub en Zakaria Labyad na de zomer een mooie verhuizing op: ze verhuizen naar respectievelijk Feyenoord en Ajax.

De laatste weken van de competitie ging het moeizamer bij Utrecht. De laatste zeven competitiewedstrijden leverde slechts één driepunter op. Ook in de eerste ronde van de play-offs ging het niet van een leien dakje. Utrecht verloor de eerste wedstrijd op bezoek bij Heerenveen (4-3), maar herstelde zich met een 2-1 overwinning in de Galgenwaard.

Vitesse op tijd in vorm

Daar waar het in Utrecht een rustig jaar leek, was er in Arnhem meer gemor op de tribunes. Na een pijnlijke 0-3 nederlaag in eigen huis tegen het gedegradeerde Roda JC waren er zelfs witte zakdoekjes te zien. De supporters waren ontevreden over trainer Henk Fraser. Hij verliet een week later de club, na een nederlaag bij NAC Breda.

Edward Sturing nam het roer over en prompt ging het lopen bij Vitesse. De laatste zeven potjes leverden slechts één nederlaag op en zeker in de halve finale van de play-offs maakte de nummer zes van de ranglijst veel indruk. ADO werd in Den Haag door Vitesse weggespeeld (2-5) en ook in eigen huis werd gewonnen (2-1). Ook de heenwedstrijd van de finale verliep goed, want Vitesse won in het GelreDome de eerste wedstrijd met 3-2.

Geblesseerd en afwezig

Talent Patrick Joosten is al een tijdlang geblesseerd. Ook nu kampt de jongeling van Utrecht met blessures, waardoor hij niet inzetbaar is. Het is niet de enige langdurige afwezige in het team van De Jong, want ook aanvallers Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck kunnen al maandenlang niet spelen.

Vitesse mist alleen middenvelder Charlie Colkett vanwege een knieblessures. Verder heeft Sturing iedereen tot zijn beschikking.

Onderlinge geschiedenis

In de competitie was Utrecht duidelijk de betere tegen Vitesse. De competitiewedstrijd in Arnhem eindigde in een gelijkspel (1-1), maar in Utrecht won de plaatselijke FC met maar liefst 5-1 van Vitesse. Vooral Vitesse-doelman Remco Pasveer keepte een rampzalige wedstrijd en ging vaak in de fout.

Vitesse is de laatste jaren kansloos in Utrecht. De laatste vijf edities van Utrecht – Vitesse eindigden allemaal in een overwinning voor de thuisploeg. Op 29 september 2012 won Vitesse voor het laatst. Toen werd het 1-2 dankzij doelpunten van Vitessenaren Marco van Ginkel en Wilfried Bony en Utrecht-speler Jacob Mulenga.

FC Utrecht – Vitesse tip

De heenwedstrijd was, zoals bijna elke wedstrijd in de play-offs, een boeiende strijd. Vitesse won, maar 3-2 is natuurlijk een minimale marge. Het kwaliteitsverschil was in Arnhem klein. Zeker gezien de resultaten van de laatste jaren lijkt Utrecht toch de favoriet. Vitesse is de laatste weken een stuk beter in vorm.

Het zal vooral afhangen van de vorm van de dag, want een uitgesproken favoriet is er niet. Tip: gelijkspel met een quotering van 3.66 bij Toto.

FC Utrecht – Vitesse finale play-offs Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Utrecht: 1.85
Gelijkspel: 3.66
Winst Vitesse: 3.73