18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – SC Heerenveen wedden, tips en quotes 12 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: FC Utrecht – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 12 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.41

FC Utrecht knokte zich terug vanuit een hopeloze situatie en heeft nog alle kans om zich ten koste van Heerenveen te plaatsen voor de finale van de play-offs.

Nog geen gelopen race

Na 48 minuten voetbal tegen FC Utrecht leek alles in kannen en kruiken voor SC Heerenveen. De Friese formatie stond met 3-0 voor en nam daarmee een stevig voorschot op de finale voor de play-offs om Europa League-voetbal.

Twee minuten na de 3-0 deed Zakaria Labyad wat terug namens Utrecht. Diezelfde Labyad scoorde tien minuten na de 3-1 opnieuw, dit keer via een vrije trap. De 3-3 volgde twee minuten later. Uiteindelijk trok Heerenveen dankzij een vlammend schot van Denzel Dumfries toch aan het langste eind. Hij legde de 4-3 eindstand vast.

Haast een garantie op goals

Play-offduels om Europa League-voetbal zijn haast een garantie op goals. In de afgelopen vijf seizoenen werden er 92 goals gemaakt in 30 duels, een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd. De heenduels in de halve finales hebben dit gemiddelde nog verder opgekrikt (zeven goals bij Heerenveen – FC Utrecht en zeven goals bij ADO Den Haag – Vitesse).

Op basis van de recente resultaten is de kans groot dat Utrecht en Heerenveen in de return beide weer tot scoren zullen komen. Utrecht hield in slechts twee van zijn laatste vijftien duels de nul, maar scoorde in dertien van zijn laatste veertien wedstrijden.

Heerenveen maakte in negen van zijn elf laatste duels minimaal één goal. Opmerkelijk is dat de Friezen in vier van hun laatste zes duels op verplaatsing telkens twee keer scoorden. Het houden van de nul is, evenals bij FC Utrecht, geen sinecure voor Heerenveen: in slechts drie van zijn laatste veertien duels bleef de ploeg verschoond van een tegentreffer.

Blessures en schorsingen

FC Utrecht mist Yassine Ayoub die twee keer geel kreeg in het heenduel. Aanvoerder Willem Janssen keert terug van een schorsing. Sander van der Streek bleef in Heerenveen op de bank vanwege een lichte blessure. Hij kan waarschijnlijk spelen in de return.

Heerenveen heeft een haast lege blessurelijst. Captain Stijn Schaars, die sinds begin april aan de kant staat, komt dit seizoen niet meer in actie. Dat geldt ook voor Martin Odegaard en Warner Hahn.

Recente onderlinge historie

De 4-3 overwinning van Heerenveen was de eerste zege van de Friezen op Utrecht in bijna drieënhalf jaar. In de acht voorgaande wedstrijden bleef Utrecht ongeslagen. FC Utrecht won zes van zijn laatste acht thuisduels tegen Heerenveen, waaronder twee duels in de play-offs om Europa League-voetbal.

FC Utrecht – Heerenveen tip

FC Utrecht kan bogen op een goede thuisbalans tegen Heerenveen, maar houdt de laatste maanden zelden de nul. Heerenveen is ook niet bepaald een meester in het houden van de nul, maar scoort de laatste tijd haast altijd in uitduels. Tip: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.41.

FC Utrecht – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.71
Gelijkspel: 3.86
Winst Heerenveen: 4.15