18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 19 augustus 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Utrecht – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: zondag 19 augustus 2018, 12.15 uur
Beste wedtip: FC Utrecht wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

De voetbalzondag in de Eredivisie op 19 augustus begint met de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle. Hier zijn voorspellingen met belangrijke tips en quotes.

Hard onderuit in de eerste wedstrijd van het seizoen

FC Utrecht mocht gelijk op bezoek bij regerend landskampioen PSV. Het verschil was erg groot tijdens deze wedstrijd. De Eindhovenaren hadden meer balbezit, meer schoten op doel, meer hoekschoppen en ga zo maar door. Utrecht is dus niet goed begonnen aan dit nieuwe seizoen van de Eredivisie. Toch verwachten de bookmakers dat de club zich deze week hersteld. De voorspelling dat het thuisspelende team de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle wint, heeft een quote van 1.61.

Vorig seizoen wist Utrecht als vijfde te eindigen in de Eredivisie. Door die plaats speelde de club play-offs voor de Europa League. In de halve finale won Utrecht het tweeluik met Heerenveen op basis van uitdoelpunten. In de finale van de play-offs verloren de Utrechters met 3-2 van Vitesse door een goal in de 91e minuut. Dat was dus een bittere pil aan het einde van het vorige seizoen.

Veel nieuwe spelers in Zwolle

PEC heeft veel nieuwe spelers binnengehaald voor dit seizoen. Meerdere aankopen hebben al een basisplaats weten te bemachtigen. Darryl Lachman, Mike van Duinen, Clint Leemans, Vito van Crooy, Zian Flemming, Gustavo Hamer en Denis Genreau speelden tegen Heerenveen hun eerste wedstrijd voor PEC in de Eredivisie. Deze week voegde de club uit Zwolle een nieuwe naam toe aan de selectie. Stanley Elbers komt transfervrij over van Excelsior. Het is dus de vraag hoelang het duurt voordat al deze nieuwelingen op elkaar zijn ingespeeld.

Mike van Duinen, de nieuwe spits, scoorde gelijk twee goals bij zijn officiële debuut. Het waren twee penalty’s in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen. Door die nederlaag begon PEC net als Utrecht slecht aan het seizoen. Zeker omdat Heerenveen meestal een directe concurrent is. Tegen Utrecht is PEC de underdog en daardoor is de quote hoog als je voorspelt dat de club uit Zwolle wint. De quotering bij Toto is dan 4.80.

Laatste ontmoetingen

Utrecht is het team dat vaak aan het langste eind trekt bij FC Utrecht – PEC Zwolle. De laatste drie seizoenen won de club al de onderlinge duels tegen PEC op eigen bodem. Uit verloor het ook geen wedstrijd op bezoek in Zwolle de afgelopen drie seizoenen. In 2015 won Utrecht met 1-2. De laatste twee jaar werd het beide keren 1-1 toen de club op bezoek ging bij PEC. Aan de hand van deze statistieken zie je dat Utrecht de favoriet is in deze wedstrijd. De quote is dan ook een stuk lager als je op die club zou wedden. Winst voor Utrecht heeft een quote van 1.61.

FC Utrecht – PEC Zwolle tip

Beide teams zijn dit seizoen niet goed gestart en moeten zich nu dus revancheren. PEC heeft veel gekocht, daardoor kan het nog even duren voor iedereen op elkaar is ingespeeld. Het team van Utrecht is niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Thuis wonnen de Utrechters de afgelopen drie seizoenen alle wedstrijden van de Zwollenaren. De tip bij deze wedstrijd is dat Utrecht de wedstrijd wint. Wedden op die voorspelling heeft een quote van 1.61 bij Toto.

FC Utrecht – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.61
Gelijkspel: 4.00
Winst PEC Zwolle: 4.80