18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Lech Poznan wedden, tips en quotes 27 juli 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: FC Utrecht – Lech Poznan, Europa League
Aanvang: donderdag 27 juli 2017, 19.00 uur
Beste wedtip: FC Utrecht wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1,47

FC Utrecht heeft zijn Europese trauma van zich afgeschud en is een stapje dichter bij het hoofdtoernooi van de Europa League. Daarin treft de ploeg Lech Poznan uit Polen. Een stuk lastiger dan de vorige tegenstander uit Malta, maar nog altijd een tegenstander waartegen Utrecht mogelijkheden heeft.

Derde plaats vorig jaar

Lech Poznan heeft een aardige erelijst. De Poolse Ekstraklassa werd zeven keer gewonnen, voor het laatst in 2015. De laatste bekerwinst stamt uit 2009, dat was destijds de vijfde in de historie. De afgelopen twee seizoenen werd de supercup gewonnen. De laatste keer volstond een tweede plaats in de beker om die wedstrijd te spelen, want in 2016 won Legia Warschau zowel de beker als de landstitel. Lech Poznan’s deelname aan de voorrondes van de Europa League is de prijs voor de derde plaats in de eindrangschikking van vorig seizoen.

De Poolse ploeg had in de vorige voorronde een sterkere tegenstander dan FC Utrecht. Uit bij het Noorse Haugesund, de nummer vijf van de momenteel lopende Noorse competitie, werd Lech Poznan nog met 3-2 verslagen. Thuis wisten de Polen dat vorige week recht te trekken met een 2-0 overwinning. Ook de Poolse competitie is overigens al begonnen. In de eerste speelronde kwam Lech Poznan niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sandecja Nowy Sazc, dat vorig jaar kampioen werd op het tweede niveau.

Gemiste kansen

FC Utrecht beleefde enkele jaren geleden een behoorlijke afgang door in een Europese voorronde te worden uitgeschakeld door Differdange uit Luxemburg. Een soortgelijk scenario dreigde zich even aan te dienen toen het onlangs op bezoek bij FC Valletta uit Malta niet verder kwam dan 0-0. Maar FC Utrecht maakte het in het tijdelijke thuisstadion wel degelijk af.

Helemaal vanzelf ging dat aanvankelijk niet. Net als in de uitwedstrijd liet FC Utrecht de nodige kansen liggen, maar in de achttiende minuut maakte Sean Klaiber op aangeven van Yassin Ayoub de bevrijdende openingstreffer. Daarna volgde weer een lange fase met de veel gemiste kansen, maar uiteindelijk scoorde Willem Janssen op aangeven van Zakaria Labyad, die zelf even later de 3-0 op het scorebord zette. Santiago Malano maakte namens de Maltezers nog de 3-1 maar daar bleef het dan ook bij.

FC Utrecht is op zoek naar zijn nieuwe vorm nu belangrijke spelers als Haller, Amrabat en Barazite de Domstad achter zich hebben gelaten. De overwinning op Valletta is een prettige, maar tegen Lech Poznan zal er waarschijnlijk wat meer worden gevraagd. Deze ploeg is qua niveau waarop wordt gespeeld wel zo’n beetje vergelijkbaar met Utrecht.

FC Utrecht – Lech Poznan tip

Zeker thuis moet FC Utrecht kunnen winnen van Lech Poznan. Daar heeft Toto een quote van 1.47 voor genoteerd.

FC Utrecht – Lech Poznan Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.47
Gelijkspel: 3.87
Winst Lech Poznan: 6.08