18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Heerenveen wedden, tips en quotes 5 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: FC Utrecht – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 5 februari 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

FC Utrecht tegen Heerenveen is een heuse subtopper, en dat gegeven alleen al zal beide ploegen goed doen. Ze staan ook dicht genoeg bij elkaar om de ander pijn te kunnen doen. De vierde plaats lijkt het hoogst haalbare voor deze en enkele andere clubs, want het gat met de top drie is nu eigenlijk al niet meer te overbruggen. Maar om die vierde plaats is het zeer spannend, en dus is dit duel misschien net even wat belangrijker dan gemiddeld.

Stunten op transfermarkt

Er waren de afgelopen weken meer dan een paar opvallend transfers in de Eredivisie te noteren. Roda JC kreeg wat geld tot zijn beschikking en haalde zowat een heel nieuw elftal naar Kerkrade. Opnieuw zijn dat voornamelijk spelers uit andere landen dan Nederland. Het lijkt verdacht veel op wat de ploeg vorige winter deed, maar dan met wat meer eigen geld. De club trok ook Nicolas Anelka aan als adviseur. Ook AZ stuntte op de transfermarkt door Tim Krul op huurbasis over te nemen van Newcastle United. Waar de doelman na zijn revalidatie bij Ajax niet aan de bak kwam, lijkt die kans bij rivaal AZ een stuk groter.

Een andere, op zijn minst zo opmerkelijk verhuurconstructie werd gesloten tussen Heerenveen en Real Madrid, dat de Noorse belofte Martin Odegaard de komende anderhalf jaar huurt. Odegaard komt nu nog te kort voor de top, maar bij de club met een zeer goede staat van dienst op het gebied van Scandinavische spelers moet de middenvelder stappen gaan maken. Voor Heerenveen betekent dit, naast goede PR, het gebruik kunnen maken van een speler die de komende jaren waarschijnlijk alleen maar beter wordt. Zonder hem deed Heerenveen het overigens ook al prima. De huidige vierde plaats bewijst dat, en alle belangrijke spelers zijn aan boord gebleven.

Logische versterkingen

FC Utrecht roerde zich ook op de transfermarkt, maar alles in het redelijke. PSV-huurling Menno Koch kwam weinig aan spelen toe en zit intussen weer in Eindhoven. Kristoffer Peterson maakte de overstap naar Heracles. Rubio Rubin, de Amerikaanse speler die al jong werd gehaald maar de laatste jaren weinig mee mocht doen, stapte over naar Silkeborg. Rodney Antwi ging naar Volendam, maar net als de andere drie was hij niet meteen een bepalende speler. FC Utrect haalde Zakaria Labyad en Wout Brama, twee spelers die wel veel in kunnen brengen.

Op zich deed Utrecht het zonder deze twee ook al prima, maar het is logisch dat er wat versterkingen worden gehaald als de kans zich daartoe aandient. FC Utrecht heeft jaren achter de rug waarin er weinig kon vanwege minder goed beleid uit het verleden, maar nu weet de ploeg te presteren en zijn de ambities gezond. Van middenmoter is de club nu uitgegroeid tot subtopper, en wie weet waar met Erik ten Hag aan het stuur de grenzen van dit team liggen. Winnen van Heerenveen betekent sowieso stijgen op de ranglijst ten koste van de Friezen.

FC Utrecht – Heerenveen tip

De ploegen zijn op papier redelijk aan elkaar gewaagd. Daarom houden wij het op meer dan 2,5 goals totaal voor een 1.51 quote bij Toto.

FC Utrecht – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.91
Gelijkspel: 3.39
Winst Heerenveen: 3.55