18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – FC Valletta wedden, tips en quotes 20 juli 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: FC Utrecht – FC Valletta, Europa League
Aanvang: donderdag 20 juli 2017, 19.30 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals in totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

Ruim voordat het reguliere voetbalseizoen begint, is FC Utrecht al begonnen aan zijn strijd om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. Een week geleden bleek het nog te lastig om uit van het Maltese FC Valletta te winnen, maar thuis moet de klus geklaard kunnen worden.

Gunstig geloot

De play-offs van de Eredivisie winnen is een klein prijsje, een kans op iets groters. De club die de play-offs wint, stroomt in de tweede voorronde van de Europa League in. In de eerste landen zijn zo’n beetje alle Europese landen wel vertegenwoordigd, en veruit de meeste daarvan zullen nooit een hoofdtoernooi bereiken. In de derde voorronde stromen ploegen als PSV in, en daarna volgen nog de play-offs. Pas de winnaars van die wedstrijden stromen door naar de daadwerkelijke Europe League.

Kortom: het duurt nog zeker vijf wedstrijden voordat FC Utrecht eenmaal dat hoofdtoernooi bereikt. In deze tweede voorronde heeft de club redelijk gunstig geloot. Malta is immers geen topcompetitie in het Europese landschap, al is de Eredivisie dat natuurlijk ook niet. En een op papier mindere ploeg is voor FC Utrecht nog geen zekerheidje. We moeten in dit verband toch even de Europese flater van een paar jaar geleden. Tegen de Luxemburgse semiprofs van Differdange verloor Utrecht in 2013 met 2-1 de uitwedstrijd. In de return in Utrecht werd het 3-3, waarmee de ploeg er al in de tweede voorronde uitslag.

Uitwijken naar ander stadion

Zoiets wil de ploeg natuurlijk ditmaal voorkomen. Het doelpuntloze gelijkspel is alvast een beter uitgangspunt dan de verliespartij van vier jaar geleden. Een nadeel is weer wel dat Utrecht het niet echt in eigen huis kan afmaken. Omdat de eigen Galgenwaard momenteel wordt gebruikt voor het EK voor vrouwen, moet FC Utrecht uitwijken naar het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk.

Een veel groter nadeel betreft natuurlijk de selectie. Die was twee seizoenen geleden eigenlijk al prima en bleef vorig seizoen op veel punten intact. Maar wanneer een ploeg als FC Utrecht langere tijd goed presteert, worden er spelers weggekocht. Met Sebastien Haller en Sofyan Amrabat zijn twee belangrijke spelers verkocht. Ook Robbin Ruiter en Nacer Barazite zijn weg, en aan Yasin Ayoub wordt naar verluidt ook getrokken. Natuurlijk haalde FC Utrecht wel spelers als Dumic, Dessers, Marsman en Emanuelson, maar van hem moet nog maar blijken of ze de vertrokken spelers echt kunnen vervangen.

FC Utrecht – FC Valletta tip

Dat alles gezegd hebbende: ook met een ploeg die voor een flink deel opnieuw ingespeeld moet raken, moet FC Utrecht FC Valletta kunnen verslaan. Daar zijn de quotes dan ook niet interessant voor. Laten we het zo vroeg in het seizoen voorzichtig houden op meer dan 2,5 goals totaal tegen een quote van 1.39 bij Toto.

FC Utrecht – FC Valletta Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.08
Gelijkspel: 7.44
Winst FC Valletta: 15.92